Het groene gezicht van HAAG Atletiek

dak

Zonnepanelen op het dak

Haag Atletiek laat zijn groene(gele) en zonnige gezicht zien: op ons clubhuis liggen sinds deze week 80 zonnepanelen, een bijdrage aan de reductie van CO2 uitstoot en een teken van de maatschappelijke betrokkenheid van onze vereniging. De opgewekte stroom wordt gebruikt voor het clubgebouw, het overschot stroomt het net in en reduceert daarmee de energierekening.

De plaatsing is gebeurd op initiatief van de Ledenraad in samenspraak met het Bestuur.

Nationale C/D Meerkamp: Mark van Der Linden kampioen meerkamp met clubrecord

thumbnail_mark-nk-meerkampIn het weekend van 17 en 18 september vond bij Ilion te Zoetermeer de Nationale C/D meerkamp voor de C/D junioren plaats. Aan deze wedstrijden kunnen in vier categorieën de beste 36 atleten van Nederland meedoen, over-all staan op die manier de beste 144 c en d junioren aan de start, zij vormen samen de toekomst van de Nederlandse atletiek. Grote atleten als Dafne Schippers, Anouk Vetter, Eelco Sintnicolaas en Peter Braun streden in het verleden tijdens deze wedstrijden om de titels van beste meerkampers. Een onderdeel waar, ook gezien deze namen, Nederland internationaal altijd meedoet om de medailles, waar veelzijdigheid, doorzettingsvermogen en karakter de doorslag geven, maar vooral ook respect voor elkaars prestaties voorop staan. Lees meer

Inschrijven Clubkampioenschappen tot 30 september

clubkampieonschappen4-10-2015Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober kan er weer worden gestreden om het clubkampioenschap van HAAG Atletiek.De mini’s en c-pupillen werken een vierkamp af van 40m sprint, verspringen, balwerpen en een lange afstand van 600m. De a- en b-pupillen doen een zeskamp van 40 of 60m sprint, verspringen, hoogspringen, balwerpen, kogelstoten en een lange afstandsloop van 1000m. De junioren en senioren werken de echte meerkamp af.

Uiteraard moet je op alle onderdelen starten om meerkamp-kampioen van Haag Atletiek te worden. Je mag echter ook alleen aan individuele nummers meedoen. Je kunt je nu al inschrijven op www.atletiek.nu en dat kan tot 30 september 2016.

Het chronologisch overzicht van de wedstrijd zal zo snel mogelijk worden gepubliceerd.

HAAG vrouwen gepromoveerd: na 4 jaar weer in de 1e divisie

cspmgktxeaqasam-jpg-largezondag 18 september is het de meiden gelukt om te promoveren naar de 1e divisie tijdens de promotie/degradatie wedstrijd in het FBK stadion in Hengelo. De dag had nog een speciaal tintje groen geel want HAAG top horden atleet Rosina Hodde nam vandaag afscheid van haar topsport carrière. Vier meiden gingen ook nog eens met een PR naar huis en mogen met het team volgend jaar gaan strijden in 1 poule van 12 teams.

Lees meer