Gezocht vrijwilligers – Olympic Experience

Olympix-experience-flyerNog iets meer dan 2 weken te gaan en dan barst het los in Rio. Maar niet alleen in Rio, ook op het strand van Scheveningen kan je de Olympische Spelen optimaal beleven. Het sportstrand van Den Haag verandert tijdens de Spelen in een Nederlandse Copacabana. Vanaf 6 t/m 21 augustus kan je hier dagelijks 25 sporten beoefenen. Vanzelfsprekend ontbreekt hier ook niet “de moeder aller sporten Atletiek”.

Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn ook vrijwilligers nodig. Wil jij dit niet missen en je ook nog verdienstelijk maken dan is dit de kans.

Info Olympic Experience

Info vrijwilligers onderdelen.

 

 

 

22 juli Bureau Sport – Bureau Rio

Morgenavond is de tweede uitzending van een nieuwe serie van Bureau Sport die volledig in het teken staat van de Olympische Spelen: Bureau Rio! Om 21:15u te zien bij de VARA op NPO 3.
Onze presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra duiken dieper in de atletieksport in Rio. Zo gaan de mannen in het Olympisch Stadion in Brazilië bekijken hoe de baan erbij ligt waar Dafne Schippers de 100 en 200 meter moet gaan winnen. Ze gaan meedoen met Olympisch kampioen hink-stap-sprong Christian Taylor én aan het einde van de aflevering gaat oud-basketballer Francisco Elson lopen tegen Dafne Schippers.

De Eiger Ultra Trail

Afgelopen zaterdag deed Haag-atlete Gea Velt mee aan de Eiger Ultra Trail van 51 kilometer. De route start in Grindelwald, loopt via de Grosse Scheideg naar het hoogste punt op de Faulhorn (2680 m) door naar Schynigge Platte en via Berglauenen weer terug naar Grindelwald. Door de sneeuw die de dagen voorafgaande aan de wedstrijddag was gevallen, was het een bijzonder mooie maar ook zware editie. In 11h46 kwam Gea over de finish. Krap 12 uur genietend van wonderschone natuur en uitdagende paden :-).
IMG_2636IMG_2638IMG_2646
IMG_2629

Rosina Hodde beëindigt haar outdoor activiteiten

Rosina Hodde

Rosina Hodde

Hordeloopster Rosina Hodde stopt op 18 september haar outdoor activiteiten. Daarmee komt een einde aan een prachtige carrière waarin zij maar liefst vijf keer Nederlands kampioen werd op de 100 mtr horden. Over haar indoor activiteiten heeft Rosina nog geen definitief besluit genomen.

Rosina Hodde kwam het afgelopen jaar maar liefst tweemaal ten val waardoor haar grote droom, kwalificatie voor Rio, onmogelijk werd.

Het is tekenend voor Rosina dat haar laatste wedstrijd een competitiewedstrijd is waarin zij samen met jonge atleten van Haag Atletiek promotie wil realiseren.

Rosina je bent en blijft een inspirerend atleet voor ons allemaal. Aan jouw prestaties en persoonlijkheid trekken we ons allemaal op.
Dat blijft.
Bestuur en leden Haag Atletiek.

 

Fabian Florant in actie EK Atletiek Amsterdam

‘Triple Jump, for The Netherlands, Fabian Florant!’

Foto: Nos.nl

Foto: Nos.nl

Het Olympisch Stadion Amsterdam was de afgelopen week het strijdtoneel voor 55 Nederlandse atleten. Van HAAG Atletiek startte Fabian Florant donderdag in de kwalificatie ronde op het hink-stap-springen. Wie thuis of op het werk mee keek zag dat Fabian met de hakken over de sloot door ging naar de finale. Maar wat je ook zag is dat Fabian genoot van alle aandacht en heerlijke sfeer in het stadion. Hij heeft zichzelf vol overgave kunnen laten zien aan Nederland en Europa.  Lees meer