Sta even stil

Sta even stil. Het klinkt wat tegenstrijdig bij een vereniging waar alles om bewegen draait.
Maar toch…
Gisteren deed Myriam den Roeden de suggestie om een minuut stilte te houden voor de slachtoffers die bij de aanslag in Utrecht te betreuren zijn.
Bijvoorbeeld voor aanvang van de training woensdag. Maar vandaag al hangen de vlaggen halfstok. En vandaag nog is het geweld van gisteren het gesprek van de dag.
Daarom vandaag ook een bericht op de website van Haag Atletiek. Zodat ieder lid van Haag Atletiek het kan lezen.
Sportverenigingen in Utrecht lastten gisteren trainingen en wedstrijden af. Begrijpelijk. Verenigingen zijn een plek waar mensen zich veilig moeten kunnen voelen en die veiligheid was in het geding. Dat was opeens geen vanzelfsprekendheid meer.
Dit bericht leest zich in een minuut. Laat het een minuut zijn waarbij we stil staan bij mensen die gisteren op weg gingen. Van huis naar werk, school, familie of vrienden. Ze gingen voorgoed weg. Dat schokt.
Samenzijn. Het is niet vanzelfsprekend. Sta daar ook bij stil. Het is een voorrecht. Geniet dus van het samenzijn bij Haag Atletiek.
Verenigen is krachtiger dan geweld.

Bestuur Haag Atletiek

CPC -loop 2019 afgelast. Ga niet naar het Malieveld

De NN CPC Loop Den Haag is afgelast! De organisatie acht het niet verantwoord om ruim 41.000 lopers van start te laten gaan onder onstuimige weersomstandigheden (code geel). Er is te veel en te harde wind, de windkracht is oplopend tot 7 met windstoten tot 100 km per uur. In combinatie met het zeer slechte weer en de lage gevoelstemperatuur is er sprake van een onverantwoorde situatie op zowel het Malieveld als het parcours. Na overleg met de Burgemeester en hulpdiensten heeft de organisatie het besluit genomen om het evenement afgelasten.

Uiteraard betreuren wij dit net zozeer als jullie omdat wij ook ontzettend hebben uitgekeken naar deze 45ste editie van de NN CPC Loop Den Haag. Een tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat bij de NN CPC loop Den Haag, altijd voorop.

Om die reden verzoeken wij u niet naar het Malieveld te komen.

Zie verder https://www.nncpcloopdenhaag.nl/

Clubrecords masters bijgewerkt

De clubrecords voor de masters, die in 2018 zijn verbeterd zijn verwerkt. Klik hier voor de overzichten.

We zien dat Fabian Florant (M35)tot de masterscategorie is toegetreden en de afstanden bij het ver en hinkstap heeft bijgesteld. Ook nieuweling Gurmukh Sahans (M35) is in de lijst gekomen bij het hoog en de tienkamp.

Paul de Vries (M55) op speer, Erik van Vreumingen (M40) op kogel en Michel van Osch (M65/70) op 100m, 80m horden, pols en tienkamp hebben eveneens hun bijdragen geleverd.

Bij de vrouwen is Olga Maas (V40) erin geslaagd het marathon record van Resi Fransen uit 2000 te verbeteren tot 3.12.33. Het moge duidelijk zijn dat bij de vrouwen veel meer clubrecords op verbetering wachten.

Zonnige afsluiting 1 van de 4 circuit

Foto Leenderd Roeleveld

Gisteren werd het 1 van de 4 circuit afgesloten in een zonnig Zuiderpark. Deze vierde en laatste wedstrijd wist Robin Kuiper (Sparta) te winnen en bij de dames was het Hilde Papa (Haag Atletiek) die met een mooie tijd van 39.02 als eerste over de streep kwam. Bij de korte afstand was Haag Atletiek overheersend met de eerste zes plaatsen voor onze vereniging. Farid L’jahhaoui pakte de winst in 15.37. Ellen Kuiper wist als eerste vrouw de vijf kilometer in een mooie tijd van 18.56 af te ronden. Lees meer