2e Competitie Senioren Heren 3e divisie Vrouwen 2e divisie

Elsbeth Ciesluk 800m

Elsbeth Ciesluk 800m

De ploegleiders Pascal van Assendelft (dames) en Henk Verploegh (heren), hadden vandaag de teamopstelling in orde gemaakt en vertrokken naar de verenigingen waar de competitiepunten moesten worden binnengehaald. Pascal vertrok naar ARV Achilles Etten-Leur en Henk naar AV’40 in Delft. Dames sterk maar door 2x DQ pech in de totale punten score. Mannen bezig met inhaalslag met een strijdlustig team. Lees meer

HAAG Atletiek vijfde op EK teams

WP_20160528_012
HAAG Atletiek is zaterdag vijfde geworden op het EK Teams in Leiria, Portugal. Voor het eerst in 60 jaar mocht een Haagse atletiekvereniging weer deelnemen aan het Europees kampioenschap.

Ploegleider Eric Stijnman : ” We weten nu waar we staan en zijn trots op het resultaat.”

Hinkstapspringer Fabian Florant won zijn discipline met overmacht (16.35mtr). De 4×100 mtr estafette presteerde uitstekend en werd tweede in 41.50sec. Ook kogelstoter Mathijs Damsteegt kwam met 17.26mtr uitstekend voor de dag. Ook hij was de op een na beste.

Minder gunstig was de afloop van het polsstokhoogspringen. De windval in het stadion tijdens zijn sprongen weerhield favoriet Nils Mulder van een topprestatie. Hoogspringer Daniel Leyba kampte met een blessure die zijn prestatie drukte.

HAAG Atletiek mocht meedoen met het EK omdat het vorig jaar landskampioen werd. In Sittard verdedigt de Haagse vereniging komend weekend de landstitel. Dan is topatleet Khalid Choukoud erbij. Hij ontbrak in Portugal.

Uitslag Coopertest 25 mei

coopertestOnder ideale omstandigheden, nauwelijks wind; droog en juiste temperatuur,  werd op woensdag 25 mei de 2e coopertest  van dit jaar gelopen.

In de serie van 20.35 uur liep Maarten Bakker van Olympus 70 de meeste meters in 12 minuten; hij kwam uit op 3632 meter.

Op een gedeelde 2e plaats  kwamen  Pim Quist en Farid L’Jahhaoui uit op een afstand van 3610 meter.

De 3e plaats was voor Sander Foederer met een afstand van  3311 meter. 

Zie Uitslagen voor alle gelopen afstanden.

 

Pinkstermeerkamp: D junior Max Birdja 2e tijdens zijn eerste meerkamp wedstrijd

20160516_160509Op zondag 15 mei en maandag 16 mei, vond bij AV Startbaan in Amstelveen de ‘Pinkstermeerkamp’ plaats. Traditioneel is dit de opening van het meerkamp seizoen waar HAAG Atletiek prominent aanwezig is. Zo ook dit jaar, er verschenen maar liefst 16 atleten van HAAG Atletiek aan de start, een mooi teken dat de meerkamp beleving volop aanwezig bij onze jeugdige atleten. Als meerkamper moet je alle onderdelen van de atletiek beheersen, lopen, springen en werpen, en zorgt op die wijze voor een natuurlijke veelzijdige sportontwikkeling. Omdat je 2 dagen bezig bent, niet elk onderdeel even goed of makkelijk gaat zorgt het ook voor een goede mentale instelling waar onze jeugd de rest van haar atletiek carrière plezier van heeft.  Lees meer

Meerkampster Dewi Lafontaine 2e bij NK Meerkamp A/B Junioren

dewi 1Afgelopen weekend vonden in Alphen ad Rijn de Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp plaats voor A en B junioren. Haag Atletiek had één deelneemster aan de start, Dewi Lafontaine bij de meisjes B. Dewi bivakkeert al een aantal jaren in haar categorie in de Nederlandse top van de meerkampsters, vorige winter heeft ze zelfs een half jaartje op Papendal mogen trainen bij o.a. Bart Bennema de trainer van Dafne Schippers.

Lees meer