Carrièreprijs voor MiLa trainer Bram Wassenaar

PrijsvoorBramWassenaar2015Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Atletiekunie heeft Bram Wassenaar een Europese ‘carrièreprijs’ ontvangen. Bram is momenteel o.a. hoofdtrainer van de MiLa-groep bij HAAG en kent een lange en zeer succesvolle loopbaan als atletiektrainer. Met Han Kulker haalde hij internationale medailles op de EK, EKi en WK Indoor (1500 meter). Hij begeleidde Kamiel Maase naar Nederlandse Records op de 5000m, 10.000m en marathon, een 2e plaats op de EK cross en 3 x een top 12-positie op de WK 10.000m. Daarnaast was hij lange tijd bondscoach. Momenteel heeft Bram weer succes met bijvoorbeeld EK kwalificaties voor Andrea Deelstra (foto links), Tom Wiggers en op de WJK Noah Schutte (foto rechts). En last but not least natuurlijk zijn eigen loopbaan met Nederlandse records op de 800 en 1500m. Ineke Bronsen ontving dezelfde prijs. Zij is momenteel een van de trainers van HAAG atlete Rosina Hodde.

C-junioren niet met lege handen tijdens NK Indoor Apeldoorn: 2x goud, 3x zilver

IMG-20150118-WA0023

Benjamin Coolen goed voor goud

Zondag 18 januari, was het de beurt aan de C- junioren, die wilden natuurlijk niet achterblijven op de D-junioren die op zaterdag al veel prijzen mee naar huis namen.

Ook hier in de ochtend de series en de kwalificaties, mooi om te zien dat al onze atleten het heel goed doen op landelijk niveau, gezien de vele halve- en hele finale plaatsen. Lees meer

Khalid Choukoud weer Nederlands kampioen Cross

Clubgenoot Khalid Choukoud haalde vandaag met zijn overwinning in de Abdijcross in Kerkrade zijn zesde Nederlandse Crosstitel op rij binnen. Nadat hij vorige week nog de halve marathon van Egmond liep, moest hij vandaag weer vol aan de bak. Gelukkig kon hij zijn favorietenrol helemaal waar maken. Hij won de wedstrijd en bleef nummer twee Jesper van der Wielen 9 seconden voor. Lees een verslag van het NK op de site van Atletiekweek.

Veel belangstelling voor eerst CPC testloop (+ foto’s)

2015-01-17 Testloop Haagatletiek nr 42Zaterdag vond bij HAAG Atletiek de eerste testloop plaats voor de CPC. Daaraan namen zowel leden als mensen van buiten de verenging deel. HAAG Atletiek organiseert in de aanloop naar de CPC trainingsgroepen voor recreanten van buitenaf die het leuk vinden om de CPC te lopen. Op zaterdag 14 februari wordt de tweede testloop georganiseerd bij HAAG. Peter Pronk en Lodewijk van Dongen maakten foto’s.

PWN Egmond Halve Marathon: Een sensationele editie van ‘De Spelen van windkracht 7’

16256331155_9db372ab25_zHet waren onstuimige dagen voorafgaand aan de start van de Egmond Halve Marathon (zondag 11 jan). Als je al ter plaatste was, was het niet de moeite om het zand uit je haren te wassen want één stap buiten en er werd je een nieuwe zandhoos cadeau gedaan. Onder deze omstandigheden zou het een sensationele editie worden waar je maar beter stevig op je hardloopschoen kon staan.

Zaterdagavond gaf HAAG topatleet Khalid Choukoud aan in een interview in het hotel Zuiderduin, dat hij er zin in had. Hij zag het wel zitten dat het in dit weer, meer een lange cross zou worden. Voor hem een uitstekende laatste test voor het NK cross volgende week in Kerkrade. Lees meer