Blessureherstelgroep

De blessureherstelgroep van Jos Ghijsels (Tjitte Kamminga is gestopt per 1 november 2014) en Jos van der Horst is voor de lopers van HAAG Atletiek (op alle niveaus) die geblesseerd zijn, d.w.z. voor lopers die klachten hebben van het bewegingsapparaat tijdens of na het hardlopen.

Stappenplan aanpak blessures:

1. De loper meldt klacht(en) bij de trainer en vraagt om verwijzing naar de blessureherstelgroep.

2. De loper vult een vragenlijst in (o.a. wat zijn de klachten, hoelang bestaan de klachten, hoe zijn ze ontstaan?). vragenlijst blessurespreekuur 2014

3. De trainer van de loper neemt contact op met Jos Ghijsels voor een afspraak (op een woensdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur in de massageruimte) om de blessure te onderzoeken. Hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden.

4. Het resultaat van dit onderzoek wordt aan de loper, de trainer en de trainer van de blessurehersteltrainingen doorgegeven. Hierbij zijn er twee mogelijkheden:
a. De loper kan met hardlopen beginnen (onder optimale voorwaarden of eerst/ook andere activiteiten ondernemen).
b. De loper kan niet met hardlopen beginnen (bijv. als belastbaarheid weefsel nog te laag is of de oorzaak van het ontstaan van de blessure nog niet is aangepakt).

5. In geval a. kan de loper beginnen met hersteltraining. Deze training begint altijd met een warming-up en wordt afgesloten met een cooling-down. Afhankelijk van de blessure worden bepaalde oefeningen weggelaten of juist benadrukt. Tijdens de training krijgt de loper adviezen die gericht zijn op het klachtenvrij en pijnvrij hardlopen.

6. De vorderingen van het herstel worden door de trainer van de blessureherstelgroep met Jos Ghijsels besproken.

7. Afhankelijk van de vorderingen wordt een terugkeer naar de reguliere groep of een lagere groep voorgesteld. De afgesproken datum van terugkeer wordt aan de trainer gemeld.

De blessurehersteltraining wordt verzorgd door Jos van der Horst. Jos is looptrainer (ook bij duursportvereniging RTC) en is werkzaam geweest als conditietrainer bij hockeyclub HCKZ. Momenteel werkt Jos als docent bij ROC Mondriaan en is hij eigenaar van LoCoMaat: Loop- en Conditiebegeleiding op Maat.

De fysiotherapie wordt verzorgd door Jos Ghijsels. Jos werkt als zelfstandig fysiotherapeut, is eigenaar van JGFysio verbonden aan voetbaltopklasser SVV Scheveningen. Naast deze baan geeft Jos bewegingsonderwijs op SBO De Haagse Beek aan het Paddepad in Den Haag. T:06-45616786 E:info@jgfysio.nl