Het laatste rondje van Joop…

foto Fred van der Gon Netscher

Lieve sportieve leden van Haag Atletiek, wat hebben jullie op een werkelijk ongelofelijke en diep ontroerende wijze afscheid genomen van onze vader, Joop Teljeur. Wat een eerbetoon. Kippenvel en tranen kregen wij ervan.
Een laatste ronde op de baan vonden wij al heel bijzonder dat dat mocht en kon, maar wij hadden niet verwacht dat er zoveel leden speciaal naar de baan zouden komen om daarbij aanwezig te willen zijn.
Het was niet Joop ’s snelste rondje, maar wel de mooiste! Een mooier afscheid van zijn innig geliefde atletiekvereniging had hij zich niet kunnen wensen. Lees meer

Vergadering ledenraad en bestuur donderdag 29 november a.s.

Donderdag 29 november a.s. vindt in de BSO ruimte van het clubgebouw de tweede vergadering van dit jaar plaats van de ledenraad en het bestuur. Deze vergadering is voor iedereen toegankelijk. Wil je of heb je iets te melden over de agenda- of andere punten die zich afspelen binnen de vereniging wendt je dan tot de ledenraad: LedenraadHaag@gmail.com  De ledenraad is reeds in het bezit van de agenda en stukken en vergadert daar zelf a.s. donderdag 22 november over.

De ledenraad (21 leden) vertegenwoordigt en spreekt namens de leden en zij heeft stemrecht tijdens de vergadering.

Wil je de bij de agenda horende stukken ontvangen mail dan naar secHaag@gmail.com

Lees meer

Parcourswachters gezocht

parcourswachters gezochtZondag 25 november wordt bij Haag Atletiek weer de gevreesde Duin/Strandloop georganiseerd. Om dit jaarlijks evenement zo goed en veilig mogelijk te organiseren hebben we minimaal 20 parcourswachters nodig.
De start van deze loop is op zondagochtend om 12.00 uur. Het rondje is circa 8 km lang. Om 13.00 uur is iedereen weer binnen, dus sta je maximaal een uurtje op het parcours.
Om 11.00 uur is er voor de parcourswachters in het clubhuis een korte bespreking waarbij info volgt over op welke plek je komt te staan.
Uiteraard staat er een kopje koffie of thee voor je klaar.
Aanmelden bij Carel Knoester c.j.knoester@casema.nl

Vrijdag 9 november ereronde rondom de atletiekbaan van clubicoon Joop Teljeur

Vrijdag 9 november zal Joop worden gecremeerd in Crematorium Ockenburg.
Op verzoek van de familie zal de laatste rit van Joop om 10:00 uur vertrekken vanaf zijn woning in Kijkduin. Van daaruit gaat de rit naar ons sportpark aan de Laan van Poot waar de rouwstoet een laatste 400 meter rond Joop’s atletiekbaan zal maken.

Het zou mooi zijn als vele Haag atleten en andere sportvrienden daar verzamelen om tussen 10:00 en 10:10 uur een ereHaag vormen.

Het afscheid van Joop is om 11.15 uur in Crematorium Ockenburg, Kijkduinsestraat 1076, 2554 AL Den Haag.
Na het afscheid wil de familie graag herinneringen aan Joop ophalen en is er gelegenheid tot condoleren vanaf 12:30 uur in Kasserie Ock, Monsterseweg 4 te Den Haag. Lees meer

Joop Teljeur ‘The Godfather van de Haagse lopen’ overleden.

Foto Lodewijk Van Dongen

Er zijn niet veel leden van Haag Atletiek die we op deze manier uitgeleide kunnen doen. The Godfather. Op de leeftijd van 91 overleed niet alleen een clubicoon maar iemand die van grote betekenis is geweest voor het hardlopen in Den Haag. Vanaf het einde van de jaren 60 was Joop de grote man achter de prestatielopen aan de Laan van Poot, de Coopertesten en later ook de Elsenburgerboslopen. Deze evenementen waren de opmaat tot de City Pier City Loop, die uitgegroeid is tot de grootste stratenloop van Nederland. Lees meer