Afsluiting parcours en parkeerplaats 21-22-23 juni

Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 is de 2e editie van de HAAG Marathon Challenge. De wedstrijd zal plaats vinden in het duingebied rondom ons sportpark tussen Kijkduin en  Duindorp. Het parcours zal worden afgezet met afzetlinten, bordjes met looprichting(pijl) en op belangrijke punten in het parcours staan parcourswachters. Het parkeerterrein zal tijdens de wedstrijd afgesloten zijn. Lees meer

Mooie prestaties Aaliyah en Sergio tijdens 48ste Gouden Spike

Fotograaf: Erik van Leeuwen

Waar de meeste pupillen dit weekend op kamp waren, waren er ook twee pupillen die uitkwamen voor de 1000 meter Kidsrun bij alweer de 48ste Gouden Spike in Leiden, namelijk Aaliyah Azerki en Sergio Koeiman.
Sergio bereikte de finish met een tijd van 3:28,74 en Aaliyah liep haar beste 1000 meter outdoor tot nu toe en heeft een geweldige tijd weten neer te zetten van 3:24,80.
Met deze tijd heeft ze niet alleen een pr te pakken, ze heeft ook het clubrecord van 3:28,20, wat nu bijna 22 jaar staat verbroken. Dit is een hele prestatie die het benoemen waard is.

Uitslagen coopertest 5 juni

na coopertestOp 5 juni werd de 3e coopertest van dit seizoen georganiseerd. Jorrit Barf heeft een grote groep jonge atleten van Haag geïnspireerd om deel te nemen aan de coopertest. Mauro van der Linden en Lieven Joziasse zorgden ervoor dat zij direct zijn opgenomen in de recordlijst per categorie; zie www.haagcoopertest.nl/records.html

De meeste meters werd gelopen door Bram van Dongen – 3705 meter. Gevolgd door Testfit Ghide – 3551 meter en Jordin Bijstra – 3467 meter. Voor alle uitslagen zie www.haagcoopertest.nl/uitslag.html.

De volgende cooperetst is op woensdag 7 augustus. Inschrijven gaat via www.haagcoopertest.nl/inschrijven.html

Verslag NK Meerkamp junioren

Het was een mooi, warm, lang weekend.
Zaterdag begon de dag met een 1, 2, 3 op de 100 meter bij de B junioren en daarna wonnen Ferrie en Benjamin ook hun series op de 100 meter. Het resultaat was 6 pr’s op de 100 meter, wat tot veel gejuich bij de finish leidde, een coach die zeer tevreden was dat zijn atleten op het juiste moment in vorm waren en veel reacties van het publiek en de mede coaches, over de Haag atleten, we staan zeer stevig op de kaart.

Lees meer

HAAG masters op geslaagde medaillejacht bij NK masters

Paul Jurgen

Paul Jurgen, foto Els de Vries

Twaalf atleten van HAAG Atletiek kwamen in mei uit op het NK masters in Gouda. En hoe!

Op de wat koele vrijdagavond stonden er al vier aan de start. Michel van Osch (M70) begon met polshoog en pakte meteen een gouden medaille met 2.81 m endaarmee een verbetering van zijn Nederlands record. Kort daarna was het de beurt aan Maikel Schouten (M35) om goud te pakken met 3.61 m.

Lees meer