64 beste junioren meerkamp strijden om het NK. Verslag dag één.

Foto: Jeroen Tibbe

In Den Haag startte vandaag op de Laan van Poot het NK meerkamp voor junioren. Naar Den Haag kwamen, op de baan waar in 2019 en 2020 het NK senioren wordt gehouden, de beste 64 junioren meerkampers om de strijd aan te gaan om het Nederlands Kampioenschap zeven- en de tienkamp.

Helaas stond er op sprintonderdelen de hele dag wind tegen waardoor de meerkampers geen vliegende start kenden en het moeilijk zou worden om te voldoen aan de limieten voor de internationale toernooien.

 

 

Voor Haag Atletiek stonden 3 atleten aan de start, alle drie bij de jongens B.

Mark van der Linden maakt dit weekend zijn debuut op de tienkamp en dat als c junior. Na een voorzichtige start op de 100 meter volgde een mooie 6.13 in de verspringbak, een klein pr voor Mark. Bij het kogelstoten pakte Mark uit met een uithaal van 14.19, wat echt heel ver is voor een c junior. Hoog wat was lastiger maar Mark perste er toch nog 1.66 uit. Vol vertrouwen ging Mark daarna de 400 meter in wat nog best wel ver is voor in c junior, toch een mooie 57,32.

Benjamin Coolen kwam net uit zijn examens, had wat minder getraind maar leek er toch klaar voor. De start was wat roestig met 11.93 op de 100 meter en verspringen viel met 5.78 tegen. Maar dat is tienkamp, kop op en met een positieve instelling weer verder. Dat pakte goed uit op kogelstoten met twee stoten over de 13 meter. Ook het hoogspringen begon roestig maar gaandeweg de wedstrijd ging Benjamin steeds beter springen wat uitmondde in een mooi pr van 1.72 en bijna 1.75. De afsluitende 400 meter ging Benjamin vol in, van kop af won hij zijn serie in een mooi pr van 52.55.
Man van de dag voor Haag was Ferrie Hamer die begon met een vliegende start op de 100 meter in 11.84. Daarna het verspringen wat elke sprong een pr opleverde via 6.27 en 6.33 naar uiteindelijk 6.45. Hierop volgde degelijk kogelstoten met 12.90 en hoogspringen met 1.69. Ook voor Ferrie daarna een keiharde afsluiter 52.10 op de 400 meter en een 5e plek in de tussenstand na dag 1.

Uitslagen https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/19916/124678/

Bij de junioren A helaas geen Lucas van Klaveren aan de start vanwege een hamstring blessure. Op de 100 meter voelde podium kandidaat Scott Boon halverwege de 100 meter zijn hamstring opspelen, hij finishte nog wel op de 100 meter maar besloot daarna te stoppen. Hierdoor gaat de strijd bij de junioren A tussen de trainingsmaatjes Lauri Hulleman en Leon Mak. Lauri staat eerste na dag één maar met het polsstok op dag twee, waar Leon goed op kan scoren, belooft het morgen een spannende strijd te worden.

Bij de meisjes A is het Marijke Esselink die bovenaan staat, ook hier op de 100 horden en 200 meter lastige omstandigheden vanwege de wind. Ondanks een wat tegenvallende prestatie op het hoogspringen heeft Marijke nog steeds uitzicht op de limiet voor het WJK van 5500 punten.

Bij de meisjes B zijn het Zoë Sedney en Nikki Boon die de strijd met elkaar aangaan. Met name het kogelstoten was voor beiden goed met 12.82 voor Zoë en 14.84 voor Nikki. Het behalen van de limiet lijkt hier een moeilijke opgave maar de strijd om het kampioenschap belooft zeer spannend te worden.

Bij de jongens B lijkt het niveau dit jaar erg hoog met drie serieuze kandidaten om de EK limiet te halen. Na dag één zijn het Sven en Sven die aan de leiding staan. Sven Janssons scoorde natuurlijk goed op de springnummers met 7.03 op verspringen en 1.90 op hoogspringen. Sven Roosen hield echter goed zicht op de eerste plek na een goed kogelstoot van 14.62 en met een verpletterende 48.79 op de 400 meter waarmee hij 10e staat op de AT lijst 400 meter. Op respectabele afstand staat Marnix Kolkman op de 3e plaats maar met het polsstok springen morgen op dag 2 gaat hij zich zeker mengen in de strijd om het Nederlands Kampioenschap