8 medailles voor Haag Atletiek op het NK Indoor Junioren 2019

Sfeerimpressie Omnisport-NK-Indoor Junioren

Op een koude zaterdag 9 februari vond dag 1 van het NK Indoor Junioren 2019 A & B in Omnisport te Apeldoorn plaats. Haag Atletiek was met 30 deelnemende atleten zeer goed vertegenwoordigd tijdens dit NK.

Onze atleten hadden geen last van de kou en onder luide aanmoediging van de meegereisde, coaches, ouders & supporters op de tribune werden er weer geweldige prestaties door de junioren neergezet. Menig pr werd verbroken en op dag 1 werden maar liefst 4 podiumplekken veroverd en het clubrecord op de 60m bij de MJB werd verpulverd.

De hoogtepunten:

Jonathan Pronk & Mark van der Linden (beiden JJB) legden in een zeer spannende wedstrijd bij het verspringen uiteindelijk beslag op de 2e en 3e plaats.

Jonathan sprong een afstand van 6,73 en nadert zijn directe concurrent Damian Felter van PAC dichter en dichter. Mark van der Linden sprong in zijn laatste sprong naar een afstand van 6,66 (een dik pr) en legde hiermee beslag op de 3e plaats.

Op de 60m bij de JJB plaatsen Nsikak Epko & Jonathan Pronk zich met speels gemak voor de halve finale.

Nsikak liep in de halve finale een toptijd van 6,99 een dik pr, onder de magische grens van 7 sec en plaatste zich hiermee als 2e voor de finale.

Jonathan zag af van deelname in de halve finale en ging niet van start.

In de zeer spannende finale 60m snelde Nsikak Epko opnieuw naar een tijd van 6,99 en legde hiermee uiteindelijk beslag op de 2e plaats. Er zit nog veel meer in het verschiet bij Nsikak en zijn volgende doel is om de 6,92 die de uiteindelijke winnaar Keitharo Oosterwolde van Phanos liep te verbeteren.

Bij de MJB plaatste Ama van Bussel zich soeverein voor de halve finale 60m met een tijd van 7,99. Ama had haar krachten duidelijk goed verdeeld. In de halve finale 60m plaatste zij zich als 3e in een tijd van 7,81. In de finale verpletterde zij deze tijd en legde met haar toptijd van 7,68 beslag op de 2e plaats en verbeterde hiermee ruim haar eigen clubrecord op de 60m van 7,83 daterend van 3 dec 2017. En dan te bedenken dat Ama pas c junior is en gewoon sneller is dan Dafne Schippers op die leeftijd

Tot slot werd op dag 1 van het NK een zeer puike prestatie neergezet door Rosa ten Berg 1e jaars MJC die zich met haar tijd van 5:03,99 op de 1500m MJB  als zesde plaatste voor de finale op zondag. Een top prestatie voor een 1e jaars junior C atlete.

Op dag 2 gingen de Haag atleten gewoon verder met het neerzetten van topprestaties wat ook op dag twee 4 medailles opleverde.

Gaby Emmanuel was bij het hoogspringen JJB na zijn twee meter van een week daarvoor natuurlijk favoriet. Echter vandaag liep het niet, hij kon niet het juiste aanloopritme vinden en behaalde een hoogte van 1.89 wat goed was voor een bronzen medaille. Op de 60 horden plaatste hij zich voor de finale om daarin tweede te worden met een tijd van 8,02, 0,001 voor nummer 3 en 0.01 voor nummer 4, een mooie zilveren plak.

De andere twee medailles werden behaald op de triple jump, in Nederland beter bekend als hink stap springen. Maar het gaat natuurlijk om 3 sprongen vandaar dat de benaming triple jump veruit de beste is. De week ervoor had iedereen nog een training met Fabian Florant afgewerkt en dat wierp zijn vruchten af.

Favour Abu verraste iedereen door meteen over de 13 meter te springen, goed voor een 3e plek en dus een bronzen medaille. Favour heeft veel talent voor dit onderdeel. Edikan Ekpo sprong niet de wedstrijd die zij wilde springen, haar aanlopen liepen niet lekker en mat name de afzet van de hink kwam er niet goed uit. Toch sprong ze gewoon 11.63, gewoon omdat ze een topspringster is en behaalde daarmee de 2e plek.

Ook op dag 2 heel veel deelnemers van Haag Atletiek, op elk onderdeel stond wel een groengele atleet aan de start, die allemaal mooie prestaties neer hebben gezet en een mooie ervaring hebben opgedaan door deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap.

Met veel dank voor de supporters die de moeite hebben genomen om naar Apeldoorn te reizen, dank voor de steun van alle ouders en familie and last but not least de coaches Dick Lam, Mattie Dekkers, Paul Wernert en Hans Coolen.

 

2e-plaats-60m-Ama-van-Bussel

2e-plaats-60m-Nsikak

Edikan-triple-jumpt

De-finish-van-Gaby

 

 

 

 

 

 

 

 

Coach-Mattie-Dekkers-evalueert-de-race

Favour-vliegt

Jo-2e-Mark-3e-bij-het-verspringen