Clubrecord Sterre Bal én Mark van der Linden tijdens Fortius Indoor Recordwedstrijd

Op zaterdag 28 oktober 2017 vond de Indoor Recordwedstrijd bij Fortius te Dordrecht plaats.

Onder de bezielende leiding van polsstokhoog trainer Marc de Ruiter was er voor deze wedstrijd de afgelopen periode door enkele atleten junioren C getraind om de polsstokhoogspringrecords aan te scherpen. Er namen 4 atleten junioren C van HAAG atletiek deel aan de wedstrijd. Een clubrecord en Pr’s gingen mee naar huis.De trainingen bij Marc wierpen zijn vruchten af, want de atleten verkeerden in uitstekende vorm en zetten goede prestaties neer.

Sterre Bal (MJC 2e jaars) verpulverde het indoor club record polsstokhoogspringen van 2,31 van Kyra Brakkee daterend van 09-01-2010 met een gelaagde sprong over 2,73m. Een nieuw indoor clubrecord Meisjes Junioren C voor Sterre. Een geweldige prestatie.

Mark van der Linden (JJC 2e jaars) had ook een uitstekende dag en wist zijn pr met polsstok hoogspringen met een sprong over 3,23m met maar liefst 23 cm te verbeteren.

Quinten Wormer (JJC 2e jaars) wist zijn pr polsstok hoogspringen na een ietwat stroeve start uiteindelijk aan te scherpen naar een nieuw pr met een geslaagde sprong over 2,43m.

Sandy de Does (MJC 2e jaars) zette een hele mooie reeks neer bij het polsstokhoogspringen en wist hierbij net niet haar pr van 2,40m aan te scherpen.

Trainer Marc de Ruiter was zeer content met de prestaties van zijn pupillen en gaf aan dat er nog ontzettend veel rek en groei voor de atleten bij het polsstokhoogspringen in het verschiet ligt.

Quinten Wormer en Marc van der Linden deden na afloop van de polsstok hoogspringwedstrijd nog mee aan de 60mh bij Fortius. Beiden zetten daar zeer goede prestaties neer.

Quinten Wormer liep de 60mh in de 2e serie in een nieuw pr van 9,61. Een verbetering van zijn pr met bijna een seconde.

Mark van der Linden liep een geweldige race in de 3e laatste spannende serie waarin hij uiteindelijk beslag legde op de 2e plaats 60mh in een geweldige tijd van 8,43. Hiermee verbeterde hij het clubrecord van Benjamin Coolen bij de jongens C.

Met deze tijd staat Mark 8e aller tijden, deze winter wordt de jacht geopend op 8.19, de snelste tijd aller tijden,

Een goed begin van het indoor seizoen. Op naar goede prestaties voor onze HAAG Atleten het komende indoor seizoen.

verslag:  Rick Wormer

Foto: Fortius