Het NK Masters levert HAAG Atletiek 8 medailles op

Jordi en Phlip in 100m finaleDe Nederlandse Master atleten (35+) troffen elkaar dit weekend in Gouda voor het NK. HAAG Atletiek was met een flinke mannenploeg aanwezig en scoorde heel wat medailles.

Goud bij speerwerpen en polshoog

In Gouda begon het NK val op de vrijdagavond. Paul de Vries (M55) pakte de eerste gouden medaille voor HAAG Atletiek. Hij kwam bij het speerwerpen tot 50.26m. Hiermee verbeterde hij zijn nog jonge clubrecord (mei 2017) met 17 cm. Collega speerwerper Jurgen Roordink (M50), net terug van een flinke blessure, was nog niet helemaal tevreden met zijn 46.11m, maar het leverde wel een zilveren medaille op.

Michel van Osch (M65) maakte bij het polshoog een paar mooie sprongen. Hij zette met 2.81m een nieuw pr en clubrecord neer. De aanval op het Nederlands record (2.90m) slaagde niet.

Verspringen

Zaterdag begon Ewout Pieters (M35) met verspringen. De sprinter had de afgelopen winter uitgeprobeerd of hij het verspringen nog niet verleerd was. In zijn laatste poging kwam hij tot een afstand van 5.73m, goed voor zilver.

Sprint

Daarna waren de lopers aan de beurt. Maikel van Gemert (M40) stond aan de start van de 400m. Hij heeft zich de laatste maanden veel meer toegelegd op de kortere afstanden, veel gewerkt aan gebruik van het startblok en de looptechniek. En het resultaat mag er zijn. De 400m ging in 55.79s en leverde brons op.

Op de 100m kwamen drie HAAG atleten uit, die allen eerst series moesten lopen. Ewout, Jordi Mimbrero (M45) en Philip van Wijngaarden (M45) kwamen daar goed doorheen en moesten dus later op de dag nog een keer in de finale lopen. Ewout werd 4e in 12.13s. Voor Jordi lag een zilveren medaille te wachten na 12.38s, terwijl Philip met zijn 4e plaats in 12.79s vooral blij was dat hij nog heel was.

Lange afstand

Toen de baan gelukkig voor een groot deel al in de schaduw lag begon Jeroen van Aken (M35) aan zijn 5000m. In deze race waren drie leeftijdscategorieën bijeengevoegd. Het was dus wel belangrijk om te weten wie ook in de M35 liep. Met startnummers, waarvan de eerste 2 cijfers de categorie aangeven, en op zowel borst als rug gedragen moesten worden, lukte het wel om te zien wie er bij de diverse positiewisselingen in de gaten gehouden moesten worden. In een goed verdeelde race finishte Jeroen als derde: brons in 15.48.11.

Goud bij discuswerpen

Op zondag waren nog twee HAAG masters aan de beurt. Winston Hofmeester (M45) bleef bij het discuswerpen met een worp van 37.56m al zijn concurrenten voor en ging bij Fennie van Osch, die in het Platform Masters zit en betrokken was bij de prijsuitreikingen, zijn gouden medaille ophalen.

Eindsprint

Maikel liep nog de serie en finale van de 200m. In de serie werd het 25.04s, in de finale 25.05s. Het leverde hem een 5e plaats op en het vertrouwen dat hij ook wel onder die 25 seconden komt.

3 x goud, 3 x zilver en 2 x brons is de mooie oogst voor de HAAG mannen masters.