Nieuwe voorzitter HAAG Atletiek stelt zich graag even voor

Jaap Turkesteen HAAG AtletiekDe ledenraad heeft begin juni unaniem ingestemd met de keuze voor Jaap Turkesteen als nieuwe voorzitter van HAAG Atletiek. Hij stelt zich graag even voor.

Mijn naam is Jaap Turkesteen. Ik ben 58 jaar en sinds 1989 getrouwd met Marian. Wij wonen in Voorburg. We hebben 2 kinderen Annemiek (23) en Casper (22). Marian is fysiotherapeut en heeft een eigen praktijk. Ik ben accountant en werk sinds 1986 in de financiële sector, banken, verzekeraars etc.

V&L-TC Den Haag

In 1981 verhuisde ik vanuit Veenendaal naar Den Haag en werd toen meteen lid van het toenmalige V&L-TC Den Haag. Ik heb daar een aantal jaren met veel plezier baanatletiek bedreven. Mijn kwaliteiten lagen kennelijk toch meer elders, vandaar dat ik ook penningmeester van V&L-TC Den Haag en later ook van Olympia ’48 ben geweest. Dat eindigde toen ik in 1986 in Amsterdam ging werken.

Paul Wernert

De afgelopen tientallen jaren ben ik altijd als een soort recreant mijn rondjes blijven lopen. Ik wisselde daarbij Meijendel, het Elsenburgerbos en de duinen bij Kijkduin af. Tijdens een etentje met mijn oude trainer Paul Wernert kwam onlangs ter sprake dat er bij Haag Atletiek wat behoefte was een financiële expertise voor het project “Atletiekhal” en dat er ook nog een vacature voor het voorzitterschap was. Op beide ben ik enthousiast ingegaan.

De vereniging bloeit

Haag Atletiek is qua ledenaantal ruim 2x de omvang van de beide verenigingen (V&L TC Den Haag en Olympia ’48) uit de 80 er jaren., Dat is dus een hele mooie groei. De vereniging bloeit op alle fronten. Ik zie het als mijn rol de diverse groepen binnen de vereniging samen te binden en de belangen evenredig te behartigen. Daarnaast is het heel belangrijk dat we blijven groeien, echter wel op een beheerste manier. Her en der kraakt het best wel een beetje.

Allemaal meedoen

Om op een goede manier verder te kunnen groeien en ontwikkelen is het ook noodzakelijk dat alle leden vanuit hun kwaliteit of ervaring een steentje bijdragen als vrijwilliger. Dat moet in goede harmonie. Maar we moeten wel allemaal meedoen.

O ja, en naast al het bestuurswerk ben ik ook van plan weer ietsjes fanatieker te gaan hardlopen.