Ondanks hagel en wind record aantal inschrijvingen 1e Haagse Cross Competitie

Zondag 12 november organiseerde HAAG Atletiek de eerste cross van de Haagse Cross Competitie 2017-2018. De HCC is een gezamenlijk initiatief van AV’40, Olympus’70, Sparta en Haag Atletiek. De cross is bedoeld voor de jongste pupillen tot en met de B junioren, dit jaar waren er weer een record aantal inschrijvingen, ruim 330 pupillen en junioren hebben zich voor deze cross ingeschreven. De Haag atleten presteerden opvallend goed en gaan aan de leiding in het verenigingsklassement. Tussenstand

Zondag was de start in guur herstweer. Regen, wind en hagel in de duinen bij de Fuutlaan. Amper 40 deelnemers lieten verstek gaan bij dit weer dus bijna 300 atleten trotseerden de wind en hagel!!!!!!!!  De eerste drie aankomenden per categorie verzamelen punten voor dit klassement. Bij de meisjes mini was de overwinning voor Didi van Antwerpen. Sara Jareb en Keyane Daoudi zorgden ervoor de alle punten naar Haag Atletiek gingen.

Bij de meisjes pupB was de overwinning voor Evi Lieuwma met een derde plaats voor Raiza van der Krogt. Bij de jongens pupB eindigde Max Heidenreich mooi als tweede. Bij de meisjes pupA1 een dubbele overwinning voor Aaliyah Azerki en Meike Schumacher. Bij de jongens pupA1 was Sybren van de Kooi degene die de volle 3 punten voor het verenigingsklassement veroverde, bij de jongens pupA2 sprokkelde Briek Weerkamp met zijn derde plaats een puntje binnen.

Dan de junioren. Rosa ten Berg, MjunD2, pakte met haar tweede plaats de eerste twee punten voor de junioren. Bij de meisjes C waren de eerste drie plaatsen weer voor de organiserende vereniging. Winst voor Rosa Ellens voor Denise de Does en Jildou Guest. Geinspireert hierdoor pakte Nelson Johnson de overwinning bij de jongens junC met Mark Dullaart op een fraaie derde plaats. Bij de oudste junioren, Bjun., werd Jeroen Westering tweede en in die categorie bij de meisjes zorgde Nine van der Stadt voor de overwinning.

Top gedaan meisjes en jongens!! Tot slot een compliment voor de jury en baanploeg. Ruim 6 uur regen, wind en hagel! Dank!!

Fotocredit: nieuws.nl