Onduidelijkheid NK Halve Marathon medaille masters

huldiging CPC 2016 in clubhuisWe hebben de afgelopen dagen veel vragen gehad over het wel huldigen van HAAG master atleten, maar niet toekennen van een NK titel bij de CPC loop. We proberen het uit te leggen en hebben onze clubgenoten natuurlijk zelf wel gehuldigd!

Het gaat over clubgenoten Olga Maas (V40 1:30:39), Helmie Ramakers (V40 1:31:45) en Henk Moesman (M75 2:16:10). Ze werden wel gehuldigd maar kregen geen NK medaille. Er zijn namelijk scherpe medaille limieten voor Masters. Bijvoorbeeld voor V40 op de halve marathon is de limiet 1:24:19. Deze tijden stonden op de CPC website aangegeven en waren te lezen onder de wedstrijdvoorwaarden. De Atletiekunie en de organisatie had dit beter kunnen communiceren naar deelnemers. Ook was er veel verwarring tijdens de prijsuitreiking.

Wij vinden het in ieder geval een topprestatie. Met of zonder titel! Daarom hebben we Olga, Helmie en Henk samen met Janna van Dijk (2e vrouwen senioren) en Jeroen van Aken (3e mannen 35) de woensdag na de CPC gehuldigd in ons clubhuis.

Bekijk alle master medaille limieten bij de vrouwen.

Bekijk alle master medaille limieten bij de mannen.

Lees ook Atletes krijgen geen medaille bij NK Halve Marathon op Losse Veter.

Advies medaillelimieten 2016-2017 via de website van de CPC.