Verslag Nationale Pupillen Indoor

Nikki Verweij, meisjes pupillen A2

Zondag 12 maart 2017 was het dan weer zover! Ruim 600 atleetjes uit heel Nederland kwamen samen in Apeldoorn voor de Nationale Pupillen Indoor. HAAG Atletiek werd hier vertegenwoordigd door 7 atleetjes namelijk: Ole Zwetsloot, Sybren van der Kooi, Sebastian Coslett, Helene Frinking, Nikki Verweij, Jill Heijnen en Aaliyah Azerki.

Op het programma stonden de 40m, 60m, 600m, kogelstoten, hoog- en verspringen. Onze atleetjes deden aan diverse onderdelen mee met als hoogtepunten Ole, op de 60m het een knappe tijd van 9,69, Sybren die bij de 600m met een mooie tijd van 2:05,84 neerzetten en bij het verspringen 3,46 meter sprong. Sebastian die op de 40m met zeer knappe tijd van 7,08 sprintte.

Dan waren daar ook nog Nikki bij het kogelstoten waar de kogel wel 8,13 meter het veld in werd geslingerd en Aaliyah op de 600m met een zeer snelle tijd van 2:10,34. Daarnaast haalde zij bij het hoogspringen de 1,05m en heeft daarmee het clubrecord bij de meisje pupillen B geëvenaard. Dan was er nog Jill die bij het verspringen maar liefst 2,32m sprong. Ook zijn er weer heel wat persoonlijke records verbroken waaronder door Helene die bij het hoogspringen 1,05m haalde en daarmee haar pr met 0,05m verbrak en Sebastian die op maar liefst 2 onderdelen, de 600m en het kogelstoten, zijn pr verbrak.

Hoewel er op deze mooie dag geen prijzen behaald zijn, kwamen Sybren op een 8ste plaats met maar 70 punten verschil met de nummer 2 in het klassement, Sebastian op de 12de en Aaliyah op een 7de plaats in hun categorie toch aardig in de buurt van een podiumplaats. Al met al was het een zeer geslaagde dag en mogen we trots zijn op onze 7 toppers.

Tot slot een groot compliment voor de organisatoren, vanwege de goede verloop van de dag. Daarnaast willen wij als ouders de trainers van Haag Atletiek nogmaals bedanken voor de extra trainingen die zijn verzorgd ter voorbereiding van deze dag!

Uitslagen

Verslag: Jessica Bastiaan