NK Atletiek 2019 én 2020

sprint_start

 

HAAG Atletiek verwelkomt ASICS NK Atletiek.

De Atletiekunie heeft bekend gemaakt dat het NK Atletiek in 2019 en 2020 in Den Haag zal plaatsvinden. HAAG Atletiek en de Atletiekunie tekenen samen voor de organisatie van het evenement.

De Atletiekunie wijst op de organisatiekracht die HAAG Atletiek heeft opgebouwd met de organisatie van diverse NK’s en competities. Daarnaast heeft de gemeente Den Haag de kandidatuur omarmd.

“We zijn ontzettend blij dat we het NK Atletiek mogen verwelkomen bij HAAG Atletiek. We kunnen de beste atleten uit Nederland een podium bieden. Het is een kans om atletiek in de stad Den Haag nog meer op de kaart te zetten. En landelijk kan HAAG Atletiek laten zien dat we tot de meest prominente verenigingen van Nederland behoren.”
Jaap Turkesteen, voorzitter HAAG Atletiek“

Het is een kroon op het werk van de vereniging. We organiseerden recent drie NK Teams, de NK Masters en een aantal landelijke finales van jeugdcompetitieploegen. En we krijgen in 2018 de NK Meerkamp. Voor de topatleten en coaches van HAAG Atletiek een mooie stimulans om er goed voor te gaan.  En voor een aantal topatleten ‘op leeftijd’, een stimulans om extra jaartjes aan de carrière te plakken.  Tenslotte is het NK voor de vereniging een mooie gelegenheid om haar waarde voor Den Haag te tonen,”
Paul Wernert, trainer

“I am very excited about this news! We have worked very hard for many years building HAAG Atletiek to be the best club in the Netherlands This is a good reward and stimulation for not only our members but also our community. Hosting the NK for 2 years can only make us a fitter, healthier and more athletic Den Haag!”
Fabian Florant, topatleet van HAAG