Duinstrandloop

Duinstrandloop 2015

Duinstrandloop (2)

 

De uitslag kan je hier bekijken

Het klinkt misschien raar, maar de weergoden waren de lopers van de 7 ½ kilometer tellende Duinstrandloop goed gezind. De warming-up viel voor velen letterlijk in het water en het regende dat het goot. Maar op het moment dat er gestart werd was het droog en dit bleef zo tijdens de gehele race.
De snelste heer en dame van de Duinstrandloop waren afkomstig uit groep 1. Voor de heren was dat Maikel v Gemert en voor de dames Janna v Dijk.
Tweede heer werd Remco Mocking en derde heer was Mila-trainer Pim Quist. Pim werd dus 3e maar behaalde daarmee wel de winst in de ambtenarenloop.
Bij de dames dus een eerste plaats voor Janna. De 2e plaats is voor Irene Aldersma en 3e Mieke Plaatzer.
HAAG atlete Sonja v Breukelen behaalde de winst bij de dames ambtenarenloop.

Er stond een stevig windje, maar de wind op het strand was mee. Er waren verschillende tactieken in deze race te zien. Een snelle start bleek in de meeste gevallen te resulteren in terugval op het strand of het laatste stuk in de duinen.
Winnaar Maikel v Gemert bleef lang in een 2e positie lopen, maar in de laatste 800 meter zette hij de versnelling in en liet Remco Mocking op gepaste afstand achter zich.
Achteraf bleek het een snelle versie te zijn, want de laatste atlete was nog binnen de 55 minuten binnen.

Naast deelname van veel ambtenaren was er een delegatie van Sparta en een aantal lopers van de RTC triathlongroep, waarvan een van de loopster deze loop gebruikte als opstapje naar het CPC project van HAAG Atletiek.

Ook werden er foto’s gemaakt rond het 2 km punt. Net uit de zandbak terug en op weg naar de Jutterskeet, waar men vervolgens het strand op mocht.
https://www.flickr.com/…/avhaagatl…/albums/72157661827690765
De uitslagen zijn te vinden op: http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2015112908225

Nog meer foto’s zijn te vinden van Hiske Ridder
https://www.facebook.com/hiske.ridder/media_set…