Nieuwjaarsreceptie 2019

Nieuwjaarsreceptie2019Foto’s door Peter Pronk

Op zaterdagmiddag 12 januari jl. vond de traditionele Nieuwjaarsreceptie plaats bij HAAG Atletiek:Tijdens deze receptie zijn diverse leden in het zonnetje gezet voor hun inzet bij HAAG.

Dit waren:

Eric Stijnman stopt er na 10.000 uur vrijwilligerswerk mee. Als vader van sportende dochters blijven we hem langs de baan zien. Eric was al lid van verdienste maar de vereniging trakteerde Eric en zijn gezin op een weekendje bungalowpark als dank voor al zijn diensten. Eric Stijnman was een “mateloos ja-zegger” die vervolgens alles wat hij beloofde ook uitvoerde. Hoogtepunt noemde hij zijn ploegleiderschap van de mannen senioren. Mede door Eric’s inzet werden onze mannen in 2015 en 2016 landskampioen. Iets dat geen Haagse vereniging in 59 jaar lukte.

Wim van Es, lid van verdienste. Dat de nestor van het bestuur van Haag Atletiek nog geen lid van verdienste was, was een complete verrassing voor bestuur en ledenraad. Het werd tijd dat na 15 jaar werken als bestuurder Wim in het zonnetje werd gezet. Eerst was hij verantwoordelijk voor de loopgroepen en nu al 13 jaar als secretaris. Wim heeft dispensatie van de ledenraad gekregen om door te gaan ook al heeft hij het maximale aantal termijnen volgemaakt. Omdat hij het afgelopen jaar ook nog het penningmeesterschap waarnam, waren bestuur en ledenraad eensgezind dat Wim lid van verdienste mocht worden. Een clubman optima forma!

Hans Hendriksbeker
Een vol podium dit jaar bij de uitreiking van de Hans Hendriksbeker. Jeanette Bloks, Frank Inklaar, Cor van de Geest, Theo van der Linden, Leonie van Zuijlen, Bennie Bergwerff, Stephan en Karen Jutte waren de mensen die de laatste jaren de 6 en 9 uurs Estafette organiseerden. Hulde! Het was een visitekaartje van de vereniging. Dertig jaar lang. Dank ook aan Fennie en Michiel van Osch die de traditie op 11 juni 1988 startten. En natuurlijk aan Dick Witmont die het stokje tien jaar later overpakte.

Vrijwilliger van het jaar: Lisette Hanekamp
Moeder van Gwen al lid sinds 2011 en Guus lid sinds 2014.Lisette gaat als ouder zeker al vijf jaar mee op kamp en zorgt er dan onder andere voor dat alle kinderen te eten krijgen, alle boodschappen gedaan worden en alles vlot verloopt als chef van de keuken. Naast haar tomeloze inzet bij de activiteiten is zij al ruim twee jaar de coördinator van de activiteiten commissie en doet zodoende ook mee met de jeugdcommissie.
Terwijl het aantal jeugdleden groeit, groeit haar inzet mee, ook voor het slotfeest van 250 pupillen draait zij haar hand niet om.Naast het slotfeest organiseert en coördineert ze het het kerstgala, de Sinterklaasvieringen voor de jeugd, de sportontbijten, en voor de junioren teams die naar de NK’s gaan regelt ze de ontbijten en bbq’s.Hoe langer ze er is hoe meer ze doet! Al met al een ontzettende kanjer voor de club!

Door Peter Pronk zijn alle bovengenoemde ‘helden’ en alle aanwezige HAAG-leden vastgelegd op de gevoelige plaat. Zie deze link: https://photos.app.goo.gl/jsfAkLJwmW1pDzjD7