Gaby Emmanuel en David Pronk Nederlands kampioen meerkamp

Gisteren en vandaag vond het officieuze Nederlands Kampioenschap meerkamp voor c en d junioren plaats in Zoetermeer. Haag Atletiek behaalde maar liefst 4 podium plaatsen en was daarmee de meest succesvolle club dit weekend.
Isis Ferier werd 3e bij de meisjes D. Zij verraste vooral bij het werpen haar concurrentie, springen kon ze natuurlijk al, wat haar uiteindelijk een bronzen plak opleverde.
Ook Jonathan Pronk behaalde de 3e plek. Even leek een wat tegenvallend discuswerpen hem van het podium af te gooien, maar juist daarna toonde hij zijn ware meerkamp mentaliteit.Verwerken,opstaan en doorgaan en via een sterke 1000 meter uiteindelijk het brons binnen halen.
Zijn jongere broertje David werkte een hele degelijke meerkamp af. Geen uitschieters naar beneden maar ook niet naar boven. Behalve op de afsluitende 1000 meter waar hij met een dik pr van 3.10 het goud en het Nederlands kampioenschap veilig stelde.


De 4e medaille is voor Gaby Emmanuel, goud met daar overheen een dikke extra gouden rand. Het hele jaar heeft Gaby gewerkt aan zijn fitheid en weerbaarheid wat uitmondde in een hele goede meerkamp. Hij is nu de 4e c junior ooit op de meerkamp met 6433 punten, wat extra bijzonder is gezien de omstandigheden afgelopen weekend

Haag Atletiek behaalde dus 4 medailles dit weekend waardoor de meerkamp kaart in Nederland er groengeel uitziet.