Goud voor HAAG atleten Elstbeth Ciesluk en Tony van Diepen bij NK Indoor

Foto: Erik van Leeuwen

Vooraf twijfelde Elsbeth Ciesluk of ze bij het NK Indoor de 800 of de 3000 meter zou lopen. Het werd de langste afstand en met succes! De atlete van HAAG Atletiek pakte overtuigend het goud.

Na een winter met veel blessures stond Elsbeth nu fit aan de start van het NK Indoor. Op de 3000 meter heeft ze de tweede kwalificatietijd en een goede kans om een medaille te pakken.

Na een voorzichtige start neemt Elsbeth na een paar ronden de koppositie over. Het tempo gaat omhoog en drie atletes volgen haar op de voet. Met nog 1000 meter te gaan versnelt ze een tweede keer en loopt ze onbedreigd weg bij de concurrentie. Met de armen in de lucht en een lach voor oor tot oor komt ze als winnares over de finish.

Trainer Dick Lam is trots op z’n atlete: “De eerste kilometer ging wat langzamer dan gepland, maar Elsbeth zette een goede versnelling in en wist de wedstrijd zo hard te maken. Ze deed het perfect en ik ben heel tevreden!”

Uitslag 3000 meter NK Indoor

  1. Elsbeth Ciesluk – 9:20,17
  2. Britt Ummels – 9:25,34
  3. Elisa de Jong – 9:29,72

Foto: Erik van Leeuwen

 

 

 

 

 

 

 

Het atletiekjaar 2019 kan bijna niet meer stuk voor Elsbeth Ciesluk. De middellange afstandsloper van HAAG Atletiek werd afgelopen zaterdag in Apeldoorn Nederlands kampioen indoor op de 3000 meter met een eindtijd van 9.20.17.

Gistermiddag pakte de 32-jarige Haagse brons op de 1500 meter met een tijd van 4.26.61. ,,Van deze twee plakken kon ik alleen maar dromen. 2018 was vanwege een slijmbeursontsteking en een verschoven ruggenwervel een slecht jaar. Die rugklachten straalden uit naar mijn been. Ik moest daarom alle nationale kampioenschappen laten schieten.”

Nu is Ciesluk dus terug aan het front. ,,Het was flink afzien op de 1500 meter. Ik voelde de inspanningen op de 3000 meter. Ik greep nog wel de koppositie op de 1500 meter. Winnares Maureen Koster en Sanne Wolters-Versteegen gingen mij uiteindelijk voorbij.”

Ook Tony van Diepen bezorgde HAAG Atletiek een gouden medaille. Dat deed hij op de 400 meter. De in Arnhem woonachtige atleet bleef Liemarvin Bonevacia met zijn tijd van 46.81 nipt voor.

Limiet

De 22-jarige Van Diepen had al aan de limiet voor het EK Indoor van begin maart in Glasgow voldaan. ,,In Apeldoorn moest ik nog vormbehoud tonen. Er mogen maximaal drie Nederlanders op deze discipline uitkomen. Ik wilde niet riskeren dat vier of meer landgenoten de limiet van 47.20 zouden lopen. In dat geval zou ik misschien niet naar Glasgow mogen, nu dus wel.”

Bij de Zoetermeerse atletiekvereniging Ilion deed Jan Peter Larsen van zich spreken. De 39-jarige hoogspringer behaalde eergisteren zilver met een hoogte van 2,11 meter. ,,Sven van Merode slechtte ook deze barrière, maar hij noteerde minder foutsprongen tijdens het toernooi. Ik ben wel de oudste medaillewinnaar ooit bij een Nederlands kampioen hoogspringen.”

De Bleiswijker was aanvankelijk niet eens zeker van deelname. ,,In 2018 sprong ik vanwege gezinsuitbreiding en een verhuizing geen wedstrijden. Twee weken geleden kwalificeerde ik mij pas tijdens het NK Masters met een hoogte van 2,05 meter.”

Bij de vrouwen was er ook een zilveren medaille voor Lisanne Hagens, een clubgenote van Larsen, bij het hoogspringen. Timo de Water bezorgde Ilion een bronzen plak bij het polsstokhoogspringen.