Jeugd

Jeugdatletiek is een onderdeel van baanatletiek. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen bij ons terecht voor spel en prestatieve atletiek. Bij de jongste jeugdgroepen ligt de nadruk vooral op een spelgerichte voorbereiding op de atletiek. Plezier in bewegen staat hierbij voorop.

Inmiddels zijn er meer dan 300 kinderen tussen de 6 en 18 jaar lid bij ons. Dit aantal is nog steeds groeiende en wij zijn er trots op dat wij elke maand weer nieuwe atleten welkom mogen heten bij HAAG Atletiek.

De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan, in de duinen en op het strand. Onze jeugdtrainers bieden de verschillende atletiekonderdelen op een voor het kind aantrekkelijke manier aan. Door hun ervaring, betrokkenheid en inlevingsvermogen zullen zij ervoor zorgen dat de kinderen atletiek op een leuke manier beleven en kunnen genieten van de sport.

Atletiek wordt wel ‘de moeder der sporten’ genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat. Bij de (jongste) pupillen ligt de nadruk vooral op een spelgerichte voorbereiding op de atletiek. Het kind dat in ontwikkeling is, zal veelzijdig getraind moeten worden, door middel van coördinatie-oefeningen, gecombineerd met lenigheid en snelheid. Deze verscheidenheid in bewegingsvormen maakt atletiek uitermate geschikt voor zowel de fysieke als mentale ontwikkeling van het kind.

Gedurende het jaar zal uw kind kennis maken met de diverse onderdelen van de atletieksport zoals sprinten, verspringen, hoogspringen balwerpen, kogelstoten en duurloop. Het geleerde kan dan in de praktijk gebracht worden tijdens deelname aan wedstrijden. Vanaf ongeveer 15/16 jaar vindt eventueel specialisatie op een bepaalde discipline plaats. Er zijn individuele wedstrijden en teamwedstrijden.

RaceRunning is een onderdeel van de jeugdatletiek binnen HAAG Atletiek voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. De atleten lopen met een bijzondere driewielfiets (RaceRunner), met zadel, zonder pedalen en met een speciale steun voor de borst en een rugband achter de rug. Deze sport valt onder atletiek (en niet onder wielersport), omdat elke verplaatsing een loopbeweging vraagt.

Wil je eerst met atletiek kennismaken, dan nodigt Haag Atletiek je uit gedurende één maand zonder verplichtingen aan deel te nemen. Klik hier voor verder informatie en aanmelding.

Wij wensen je alvast een sportieve toekomst bij HAAG Atletiek !

Competitie

In 2019 zullen de HAAG Jeugd atleten ook weer meedoen in de competitie. De geselecteerden atleten worden hierover op de hoogte gesteld door de trainer. Het overzicht van de competitie data staat hier. In welke plaatsen de wedstrijden zullen plaatsvinden zal later bekend worden gemaakt.

Vragen over een jeugdlidmaatschap? Stuur gerust een mailtje

Jeugd Pupillen; t/m 11 jaar Roos van Wijnhoven en Carlo Scalzo (jeugdcommissiehaag@gmail.com)

Jeugd D-junioren: Rob de Does  (djunioren@haagatletiek.nl)

Jeugd B en C-junioren:  Hans Coolen (jeugdhaag@gmail.com)

Jeugd A-junioren:  Paul Wernert pwe0352@telfort.nl

RaceRunning: Sylvia Dingemans, rrhaagatletiek@gmail.com

fb

Facebook-pagina Jeugd