Jongens B junioren 2e van Nederland

B junioren HAAG finale2018Zondag 16 september vond in Eindhoven de landelijke finale plaats van de B-competitie. Jongens B juioren zijn hier als tweede geeindigd!

Lees het verslag.

Haag Atletiek had zich als eerste geplaatst voor de finale maar omdat in de finale alle ploegen weer op nul beginnen zou het een hele spannende strijd worden om de eerste plek.

Het team kende nauwelijks blessures en stond in de sterkste opstelling aan de start, kortom we gingen voor goud. De ploeg van Haag bestond uit 12 atleten die elkaar de hele dag steunden, toen Mark vd Linden op het laatste onderdeel de ring instapte klonk het dan ook vanuit het hele terrein “kom op Mark”. Dit team blinkt uit in saamhorigheid en moedigt elkaar de hele dag aan en steunt elkaar als het een keer tegenzit, mooi om te zien in een individuele sport als atletiek.

Een man van de dag heb je niet bij competitie, maar als er één zou zijn, dan zou die Nelson Johnson heten. Nelson is nog c junior en liep de 1500 meter, vanaf de start ging hij meteen mee met de koplopers en hij bleef er bij, één ronde, twee ronden, drie ronden en knallen die laatste 300 en finishen, natuurlijk door het hele team aangemoedigd, in 4.15,75, wat een toptijd!
Andere man van de dag was Gaby Emmanuel, het hele jaar al niet kunnen hoogspringen vanwege een knie- en heup-blessure en nu toch naar Eindhoven afgereisd om het team te helpen. Hij sprong 1.90 wat natuurlijk een fantastische prestatie is voor een c junior.

Of Benjamin Coolen, polsstokspringer, die niet heel lekker had kunnen inspringen, mede daardoor niet uitkwam met zijn aanloop, zijn aanvangshoogte 2 keer miste, diep adem haalde, focus op 4 meter en bam er overheen. Grote klasse met die druk en daarna gewoon 4.30 springen.
En Lars Adriaanse, hij gaat helaas stoppen met atletiek, hij liep de 400 meter en strijdend tot de allerlaatste centimeter liep hij in zijn laatste individuele wedstrijd een pr van 52.35.
Mark vd Linden, 3 werpnummers als c junior bij de b junioren, die ondanks een niet heel goede enkel zijn bijdrage aan het team kwam leveren, waarbij vooral zijn discusworp van ruim 44 meter opviel.

Waar we namen noemen, vergeet je ook namen, maar dat is niet terecht want iedereen heeft meer dan bijgedragen aan de teamprestatie. Nsikak Ekpo die in eerste instantie 10.56 op de klokken bracht op de 100 meter, later gecorrigeerd naar 11.19. Strijder Jonathan Pronk, ook nog maar c junior met een hele mooie 6.48 bij het verspringen. Krachtpatser Dario Podda die kogel en speer voor zijn rekening nam met dikke afstanden van 14 meter en 50 meter met speerwerpen. Ferrie Hamer die net terug van een enkelblessure de punten pakte op de 110 horde en daarnaast ook nog even het verspringen en de 400 verzorgde. Favor Abu, onze eigen clown, de enige die over zichzelf heen springt, een jongen naar mijn hart, 1.70 met hoogspringen. Sam de Paauw met een heel mooi discus pr van 34 meter en Friso Lyppens die tot de laatste meters van de 1500 meter alles gaf.

Tot het laatste onderdeel van de dag bleef het spannend en uiteindelijk zou de afsluitende estafette de doorslag geven. Ondanks de 2e plek op de estafette lukte het helaas niet meer om Altis in te halen en eindigden we met 70 punten achterstand op de 2e plaats, dat is niet veel op een totaal van ruim 8000 punten.

Kortom wat een mooi team dat de komende jaren mee gaat strijden om de titel bij het NK-teams junioren.
Geen eerste, maar trots op onze 2e plek namen we afscheid van Eindhoven, met heel veel dank aan Jeanette Le Grand als jurylid, want zonder jury geen wedstrijden.

Veel dank aan de support van de vele ouders die de moeite hadden genomen om naar Eindhoven af te reizen en de ploeg te ondersteunen.
And last, but not least, dank aan de trainer/coaches Mattie Dekkers, Dick Lam, Paul de Vries, Esther Dankwah en Hans Coolen.