Wedstrijden

Wedstrijden

Bij onze trainingen gaan we ervan uit dat je met een zekere regelmaat meedoet aan wedstrijden. Pupillen doen altijd een meerkamp tijdens een wedstrijd. Over het algemeen is dat een sprintnummer, een springnummer, een werpnummer en een lange afstand. Aan het einde van de wedstrijd wordt dan een klassement opgemaakt. Welk nummer zo’n meerkamp bevat hangt af van je leeftijd en de vereniging die de wedstrijd organiseert. Aan de Laan van Poot organiseert Haag Atletiek voor pupillen altijd testwedstrijden (begin april) en de clubkampioenschappen (begin oktober). Aan deze onderlinge wedstrijden doen geen andere clubs mee.

Anders dan bij andere sporten, heeft atletiek niet ieder weekend een wedstrijd. Door deel te nemen aan wedstrijden en de wekelijkse trainingen zul je merken dat je vooruitgaat. Je trekt een dag op met je vrienden en vriendinnen van Haag Atletiek of andere clubs, je moedigt elkaar aan en steunt elkaar als het een keer wat minder gaat. Je maakt plezier en je probeert je grenzen te verleggen. Bovendien geldt: meedoen is belangrijker dan winnen!

Daarnaast organiseren wij samen met bevriende verenigingen in de zomer de pupillencompetitie en in de winter de Haagse Cross Competitie. Over deze, en andere, wedstrijden wordt u via de mail geïnformeerd.

Wedstrijdkleding

Wedstrijden doe je in clubtenue (verplicht). Dat is een geel shirt met groene opdruk en een groene broek. Het clubtenue met het logo van Haag Atletiek is te koop bij Zier Running.

Wat neem je mee naar een wedstrijd:

– groen/gele clubtenue (aandoen);

– spikes of andere geschikte schoenen;

– speldjes voor je startnummer;

– genoeg te eten en te drinken.