Mike Teekens maakt overstap naar HAAG Atletiek

Mike Teekens 2016Langeafstandsloper Mike Teekens komt vanaf deze maand uit voor HAAG Atletiek. Bij zijn nieuwe club hoopt hij zich verder te verbeteren op de marathon en is hij een belangrijke versterking voor het competitieteam.

Hoe ben je bij HAAG Atletiek terecht gekomen?

Enkele lopers van HAAG ken ik al wat langer en we trainen ook weleens samen op de baan aan de Laan van Poot. Via hen kwam ik in gesprek met iemand van de technische commissie. Na een paar goede gesprekken en wat bedenktijd heb ik besloten om over te stappen. Dat het in een club is in de regio, met sterke atleten en veel ambitie waren daarbij belangrijke overwegingen.

Waar kijk je naar uit?

Erg benieuwd ben ik naar de strijd om de Nederlandse titel met de mannen competitieploeg. Ik zal de club vertegenwoordigen op de 3000m steeple. Niet mijn meest favoriete onderdeel, maar ik kan er goed mee uit de voeten. Ik hoop dan ook op zowel persoonlijk als teamsucces. Mochten we dit jaar weer de titel veroveren dan lijkt het me ook bijzonder om volgend jaar met het team mee te doen aan de Europacup.

Wanneer maak je debuut in het groen-geel?

Het plan was om zondag 2 april namens HAAG mee te lopen bij de Hilversum City Run. Helaas moest ik die wedstrijd afzeggen in verband met wat kleine klachten. M’n debuut stel ik dus nog even uit. Ik ga de komende tijd werken aan m’n snelheid op de kortere afstanden; 3.000m tot en met 10.000m. Daarmee leg ik de basis voor snelle tijden op de langere afstanden. Het hoofddoel is mijn PR op de marathon (2:18:11 Berlijn 2016) te verbeteren.

Wil je verder nog iets toevoegen?

Graag wil ik mijn oude club Achilles-LTV nog noemen. Bij hen heb ik de weg naar de bloei van mijn carrière gehad en daar ben ik ze erg dankbaar voor.

 

Foto: Marjolein van Baarle