Nagenieten van medailleoogst NK junioren

NK junioren 2018 Glenn Kunst

Op dag 3 van het Nk junioren weer volop medaille kansen en ze werden gepakt!
Het was een beetje de dag van Glenn Kunst. In zijn laatste junioren toernooi was er maar een plek die telde voor Glenn en dat was de nummer 1 plek. Afgelopen week haalde hij in Vught de polsstokken van onze oud Nederlands Kampioen Nils Mulder op en daarmee zou het lukken. Glenn sprong een hele stabiele wedstrijd en liet er geen twijfel over bestaan wie vandaag de beste springer was. Glenn dus, hij beloonde zichzelf met goud met een nieuw persoonlijk record van 4.90.
Ondertussen sprong Edikan Ekpo naar het brons bij het hinkstap springen. De omstandigheden waren lastig met een steeds draaiende wind maar Edikan liet zich niet gek maken en sprong naar plek 3 met een afstand van 11.53.
Wie ook veel last had van die wind was Dara Obot bij het discuswerpen. Wind van voor, dan van opzij maakte het de werpsters erg lastig. Dara gebruikte al haar ervaring en gooide 47.27 goed voor de 3e plek en brons.
De laatste medaille voor Haag werd door Dario Podda binnen gehaald. Na zijn ongelofelijke uithaal bij het speerwerpen kon zijn weekend al niet meer kapot. Als bonus pakte hij brons bij het kogelstoten met 15.27. Wat vooral mooi was om te zien was het plezier wat Dario uitstraalde tijdens de wedstrijd dan wordt zo’ n Nk echt genieten.
Uiteindelijk dus 11 medailles voor Haag Atletiek tijdens dit Nk een record oogst. Maar het zijn niet alleen de medailles, er deden meer dan 30 atleten mee voor Haag die allemaal het maximale uit zichzelf haalden en de baan in Emmeloord groen geel kleurden. Heel veel dank aan alle supporters en ouders die het hele weekend onze atleten kwamen aanmoedigen. And last but not least de coaches Mattie, Paul, Dick, Niko en Hans die deze 3 dagen onze atleten ondersteunden.

Goud, zilver en brons voor speerwerpers HAAG Atletiek op NK junioren 2018!
Een uitgebreid verslag met foto’s van Paul de Vries over het onderdeel speerwerpen lees je hier.

De verslagen dag 1 en dag 2 van dit NK junioren 2018 lees je hier:
Dag 1
Dag 2

Verslagen dag 1,2 & 3: Hans Coolen.


Voor alle uitslagen zie

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/21192/146/