Recordaantal deelnemers clubkampioenschappen HAAG Atletiek

Zaterdag 6 en zondag 7 oktober organiseerde de CAE weer de traditionele slotwedstrijd van het atletiekseizoen; de clubkampioenschappen. Een recordaantal van 230 leden hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven. Sinds 2009 staat er voor de baanatleten een meerkamp op het programma. Alle categorieën doen een meerkamp, van pupil tot master en de clubkampioen is degene die het meest allround is. 29! Atleten hadden zich ingeschreven voor de 10-kamp waardoor het chrono, in overleg met Hans Coolen, werd aangepast. Ruim 14 uur atletiek aan de Laan van Poot met prachtig nazomerweer. Fraaie prestaties van onze junioren die kampioen werden bij de meisjes junioren D en jongens junioren C. Natuurlijk werden Isis Ferrier(MD) en Jonathan Pronk (JC) clubkampioen. Maar ook David Pronk (NK meerkamp JD) werd clubkampioen. En dan het mooie PR. van Benjamin Coolen (JB) op de 10-kamp. Ook hij werd clubkampioen.
Onze junioren en pupillen racerunners gingen voor het eerst met een wisselbeker naar huis en Michel van Osch werd na jarenlange trouwe deelname voor het eerst clubkampioen bij de masters.
Bijna 120 pupillen bestormden zaterdagmiddag het wedstrijdterrein voor hun meerkamp. Talent genoeg was er te zien. De fraaie stijl, met winst, voor Aaliyah Azerki bij de meisjes pupA1 en de revanche van Sybren van der Kooi op Sebastian Cosslet bij de jongens pupA1. Sebastian won de pupillencompetitie voor Sybren. Alle clubkampioenen en de uitslagen treft u hier; https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/24789/
Jammer genoeg eindigde dit weekend toch in mineur. Clubkampioen bij de meisjes jun.B, Janna van Burik, kwam met een skateboard ongelukkig ten val. Met een gebroken enkel werd zij met een ambulance vervoerd naar de SEH. Wij wensen haar natuurlijk veel sterkte bij haar herstel!
Tot slot een woord van dank aan alle vrijwilligers die door hun inzet van de clubkampioenschappen weer een geslaagd evenement hebben gemaakt!

Verslag: Hans Verroen

Foto-selectie van de clubkampioenschappen door: Fred Kramer, Bob Cremers Bastian en Anne van der Kooij.