Silicon Talententeam

Silicon Talententeam (STT)

Het STT is opgericht om onze talenten te ondersteunen, in de overgang van wedstrijdgericht sporten op clubniveau naar topsportniveau.

Selectie
Het STT richt zich op junioren C, B en A in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar die in hun categorie tot de beste 25 atleten van Nederland behoren. Er wordt van de atleten verwacht dat er behoefte is om de basis van drie trainingen per week in de wedstrijdgroep uit te bouwen naar meer trainingen en trainingsuren. Globaal zou naar een groei van 10 á 15 uur per week als A junior gestreefd worden om op nationaal of internationaal niveau te kunnen presteren.

De talenten van het Silicon Talententeam

Begeleiding STT
Het team wordt intensief begeleid door de trainers van HAAG Atletiek. We willen onze atleten ontwikkelen en begeleiden om uiteindelijk te behoren tot de top 10 van Nederland (senioren).

Er wordt een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld om naar zo’n top 10 plek door te groeien. Deze weg kan per atleet verschillen vandaar dat het STT veel waarde hecht aan individuele begeleiding. Daarnaast organiseert HAAG Atletiek ook groepsactiviteiten (clinics, trainingskampen en wedstrijddeelname) zodat de weg naar de top, als team, wordt afgelegd.

Begeleiding Silicon Talententeam

Organisatie

De organisatie van het Silicon Talententeam is in handen van Mattie Dekkers, Hans Coolen en Fennie van Osch.

Fennie  van Osch – organisatie activiteiten, contactpersoon medische begeleiding, mentale begeleiding en voeding.

Hans Coolen en Mattie Dekkers – begeleiden atleten, bespreken met de atleten en hun trainers de training- en wedstrijdplanning,

Elke atleet heeft één aanspreekpunt waarbij Mattie met name de looponderdelen voor zijn rekening neemt en Hans de technische onderdelen; essentieel hierbij is dat de atleet zich prettig voelt bij deze samenwerking. Op deze manier ontstaat het trio atleet-trainer-coördinator.

Aandachtspunten

Mede mogelijk gemaakt door

Om dit mogelijk te maken wordt het Talententeam ondersteund door een externe sponsor (Silicon), de Vrienden van HAAG, het bestuur van HAAG Atletiek en een eigen bijdrage.