Verslag en uitslag Duinstrandloop

Zondag 25 november 12.00 uur: 80 bikkels staan klaar voor  de start van een nieuwe editie van de Duinstrandloop bij Haag Atletiek. Zoals de naam al doet vermoeden is de gehele loop over strand en duin. De vele onverharde paden en heuvels maken dit een pittige loop, maar met een prachtige parcours langs onze Haagse kust.
Na 5 km komen de eerste vijf heren bijna tegelijk van het strand af. De strijd moet dus nog worden uitgevochten in de laatste 2,5 km. Koploper David Apraiz heeft onderweg wat problemen met het parcours waardoor hij een strand afslag te vroeg heeft genomen. Hij is wel de eerste die over de streep komt op de baan van Haag Atletiek in een tijd van 28 minuten en 32 seconden. David wordt op de hielen gevolgd door Niels van der Vorst. Een kleine tien minuten later is het Ilse Houtman die verrassend fris ogend als eerste vrouw over de finish komt.
Het was weer een mooie editie van de Duinstrandloop. Hopelijk volgend zijn er volgend jaar nóg meer enthousiastelingen die zich aanmelden voor deze loop.

De uitslag van deze loop vind je hier: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018112508225.