Vereniging

logo_haag_atletiek

Met 1.700 leden is HAAG Atletiek bijna de grootste sportvereniging van Den Haag. Bij ons wordt atletiek beoefend in de volle breedte van de sport. Van kogelstoten en speerwerpen tot sprinten en lange afstand, met een aanbod voor jeugd tot en met 55+.

100 jaar HAAG Atletiek

In 1913 besluit een aantal sportieve Hagenaars de atletiekvereniging ‘Vlug en Lenig’ op te richten. Twee van hen, de gebroeders Van Rappard, hebben een tante die op 24 januari jarig is. Ze stellen voor de oprichtingsdatum daarop te bepalen en aldus geschiedde. Door een fusie met de in 1922 opgerichte ‘ De Trekvogels’ werd de naam uitgebreid tot ‘Vlug en Lenig / De Trekvogels Combinatie’. Na nog een paar kleinere fusies en toevoegingen in de naam heeft begin 1991 de fusie met ‘Olympia “48’ tot de huidige naam HAAG Atletiek geleid.

HAAG Atletiek kan trots terugkijken. In het verleden zijn tal van sportieve prestaties geleverd die de hardloopvereniging op de kaart hebben gezet (Elly van Hulst, Frans Maas, Stella Jongmans, Troy Douglas). En ook nu nog is Haag Atletiek een prominente atletiekvereniging met (inter)nationale toppers (Rosina Hodde, Khalid Choukoud, Erik van Vreumingen, Fabian Florant).

HAAG Atletiek is in 100 jaar uitgegroeid tot de grootste atletiekvereniging van Den Haag, is met 1.500 leden een van de grootste sportverenigingen van de stad en behoort tot de top 5 van atletiekverenigingen in Nederland.

In 2015, 2016 en 2019 is wonnen de mannen van HAAG Atletiek het Nederlands Kampioenschap voor teams.

Midden in de samenleving

De ambitie van HAAG Atletiek is neergelegd in haar missie. Deze luidt:

“HAAG Atletiek wil een atletiekvereniging aan de Laan van Poot zijn die midden in de samenleving staat waarbij zij wil zorgdragen voor het scheppen van een klimaat en omstandigheden, continu aangepast aan de veranderende tijdgeest, waarin zowel top- als breedtesport gelegenheid krijgen zich verder te ontwikkelen en te floreren.”

Statuten HAAG Atletiek

Huishoudelijk reglement HAAG Atletiek