Haag Atletiek is twaalf assistant-trainers rijker

Onder leiding van Wim Hartman en Jan Slootweg hebben twaalf Haagleden de cursus assistant-trainer (ALT2) succesvol afgerond. Gefeliciteerd!!

Dit zijn de nieuwe assistent-trainers (v.l.n.r.): Daniel Vermeulen, Pieternel Kranendonk, Barbara Schurer, Marcel Geffen, Annette Bonebakker, Danny van der Krogt, Patty Schutte, Oskar P.W. Schols, Ilja Bolhuis, Arjen Hoogerwerf, Ton Persoon en Frits Bos.

Annette Bonebakker is enthousiast over de cursus. Dit is haar verhaal:

Wij mogen (zie foto) onszelf Assistent Looptrainer noemen! De afgelopen maand hebben wij ons mogen verdiepen in theorie en praktijk van het assistent-trainerschap. Wij, een leuke mix van enthousiaste fit-walkers en hardlopers, hebben onder de toegewijde leiding van Jan Slootweg en Wim Hartman onszelf kunnen verrijken met kennis over voeding, spieren, energievoorziening van het lichaam, trainingsleer en diverse andere leuke weetjes!

Dit was slechts de theorie, drie avonden en een dag gedurende de afgelopen maand. Uiteraard kregen we ook een groot deel praktijk van deze bevlogen en betrokken docenten: elk een stuk training geven en samen oefeningen doen met Wim en Jan. Leuk hoe er dan ook een ‘groep’ ontstaat: gisterenmiddag toen we ons laatste stuk praktijk deden in de mooie omgeving achter de baan, merkte ik dat ik het gewoon jammer vond om weer afscheid van elkaar te nemen. Wat vooral heel leuk was, was dat zonder uitzondering iedereen zeer gemotiveerd en leergierig deelnam. twaalf fitwalkers en hardlopers die graag kennis over willen dragen en training willen geven zodat nog meer mensen van deze mooie sporten kunnen gaan genieten! Ik wist niet veel van fitwalken, daarom des te leuker dat we samen de cursus deden zodat je van elkaar kunt leren en elkaars sport leert kennen. Wat ik al helemaal niet wist is dat de snelle fitwalkers net zo hard kunnen lopen als hardlopers! Respect voor jullie. En zo leuk dat Haag atletiek zo divers is!

Veel dank aan de docenten/trainers Wim en Jan: jullie zijn echt zulke ervaren en doorgewinterde trainers, veel van jullie geleerd en jullie enthousiasme en drive werken aanstekelijk. Ikzelf ga het geleerde toepassen in de begeleiding van de CPC groepen, maar mocht van de week ook al in mijn eigen groep Haag 10 oefenen met de cooling down. Ik vind het nog een beetje spannend om voor een groep te staan, maar dat komt wel goed!

Ik kan iedereen deze cursus ALT 2 van harte aanbevelen en het smaakt zeker naar meer!

Ook geïnteresseerd in het volgen van deze cursus? Overleg met je trainer over de mogelijkheden.