Nieuwjaarsspeech voorzitter: HAAG Atletiek groter dan ooit

Nieuwjaarsspeech 2018

Foto’s door Peter Pronk

Op zaterdag 6 januari jl. was de Nieuwjaarsreceptie in het clubhuis. Traditiegetrouw houdt de voorzitter een speech. Voor het eerst was onze nieuwe voorzitter Jaap Turkesteen aan het woord. In zijn speech vertelde Jaap dat we inmiddels een club zijn van 1.805 leden. Kort geleden werd als 1.800ste lid ingeschreven: Gabriel (Gaby) Emmanuel, een hele talentvolle atleet die 3e werd bij het NK meerkamp 2017.

De groei in het aantal leden leidt ertoe dat het bestuur wordt uitgebreid met een lid voor Innovatie en Verbreding. Dit bestuurslid gaat zich bezighouden met activiteiten als RaceRunning en het opzetten van wandelactiviteiten. Binnen het bestuur zijn de functies van Penningmeester en Jeugd vacant.
Door de groei is ook onze administratie aan vernieuwing toe. Het systeem All United wordt al door veel grote sportclubs gebruikt. Als lid kan iedereen via zijn eigen inlognaam zijn gegevens up-to-date houden. Alle informatie hierover kun je vinden in het bericht op de website d.d. 4 januari jl.
Het opzetten van het nieuwe systeem en de conversie van alle gegevens van de oude systemen naar All United is vrijwilligerswerk. Het is intensief werk en kost heel veel tijd. De voorzitter heeft het administratie-conversie team: Charley Beekhuizen, Dick Witmont, Marian van Es en Allen Newlin hiervoor heel hartelijk bedankt.
Jaap Turkesteen vertelde verder over de bouwplannen voor een trainingshal op de plaats van de huidige tribune. Het eerder onderzochte idee om een voormalige hal van de HALO uit te breiden bleek te kostbaar.
Onze CAE (Commissie Atletiek Evenementen) heeft na een spannende competitie de organisatie van de NK’s senioren 2019 en 2020 voor Haag Atletiek binnen gesleept. De voorzitter sprak zijn waardering hiervoor uit.
Leden die speciaal bedankt werden voor hun inzet als vrijwilliger waren: Hans Maschhaupt (12 jaar ledenraadslid), Frans Parlevliet (beheerder clubhuis) en Pim Quist (trainer MiLa senioren.
Tot slot werd de Hans Hendriksbeker uitgereikt aan het Race Running Begeleidingsteam!
Na de nieuwjaarspeech werd er gezellig geklonken, verder gekletst en plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Ook de voetjes gingen nog van de vloer. Een impressie van deze gezellige nieuwjaarsreceptie heeft Peter Pronk. Dank daarvoor. Evenals het team dat voor de hapjes en drankjes zorgden.

Zie de link: https://photos.app.goo.gl/MOH13GFnow4BHEWQ2