Verslag dag 2 NK Meerkamp junioren

Foto Jeroen Tibbe

Op dag 2 van de NK meerkamp waren de omstandigheden een stuk beter dan op de eerste dag. Helaas nog steeds wind tegen op de sprintonderdelen, maar met de hele dag zon waren de omstandigheden ideaal voor goede atletiekprestaties. Voeg daarbij de strakke organisatie die Haag Atletiek neerzette en de ruimte die de coaches kregen om hun atleten bij te staan, waardoor op dag 2 een ideale meerkampsfeer ontstond.

 

 

 

Voor Haag Atletiek stonden 3 atleten aan de start, alle drie bij de jongens B.

Mark van der Linden maakte er een mooie dag van. Op de 110 horden liep Mark een voorzichtige race in 15.89. Bij het discuswerpen noteerde Mark de verste worp van het hele veld met 41,85 wat extra bijzonder is omdat Mark nog c junior is en met een zwaarder gewicht moest gooien. Ook op polsstok en bij het speerwerpen hield Mark zich prima staande tussen de b junioren. Uiteindelijk kon Mark op de 1500 meter ervaren hoe zwaar een tienkamp is maar hij zette dapper door. Dit resulteerde in een eindscore en een 8e plaats met 5829.

Voor Benjamin Coolen zat het niet mee dit weekend. Op de sprintonderdelen kon hij niet zijn beste niveau halen en helaas schoot er op dag 2 bij het discuswerpen iets verkeerd in zijn rug. Bij het polsstokspringen werd de pijn zodanig dat alleen aanlopen al pijn deed. Na een uitvoerige behandeling van fysiotherapeut Hans Koning wilde Benjamin toch proberen zijn tienkamp af te maken. Voorzichtig gooide hij uit een dribbeltje toch nog bijna 46 meter en op de afsluitende 1500 meter liep hij door alle pijn heen naar 4.49,76. Deze wilskracht tekent de tienkampmentaliteit van Benjamin en bracht hem naar de 5e plaats met 6160 punten.

Ferrie Hamer was al de man van dag één en zette dit voort op dag 2 met een uitstekende 110 horden in 14.94. Discus ging best lastig maar toch gooide Ferrie een mooi pr met 35,93. Daarna moest ook Ferrie ervaren dat een tienkamp en twee dagen strijden veel van je lichaam vragen. Zowel bij polsstok als bij speer presteerde hij daardoor iet minder dan verwacht. Op de afsluitende 1500 meter sloot hij aan bij Benjamin maar op zo’n 1100 meter was het op, de laatste 400 bleef Ferrie vechten voor een goed resultaat en ongeveer een halve meter na de eindstreep viel hij neer om niet meer op te staan. Ferrie werd 4e van Nederland met 6237 punten wat echt een fantastische prestatie voor hem is.

Coach Hans Coolen kon moe en voldaan huiswaarts, 3 atleten van Haag Atletiek bij de beste 8 van Nederland, alle uren training en voorbereiding zijn niet voor niets geweest. “Het strijden tot de laatste meters was het mooiste om te zien en geeft aan dat deze drie jongens de juiste mentaliteit hebben voor de toekomst”.

Tot slot, heel veel dank aan de organisatie van Haag Atletiek, de baanploeg, de juryleden, fysiotherapeut Hans Koning en alle supporters die het op hebben gebracht om deze drie mannen op zondag om 19.00 uur aan te moedigen op hun laatste meters van de afsluitende 1500 meter. Haag Atletiek heeft er een mooi weekend van gemaakt !

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/19916/

In het ochtend programma hervatten de meisjes A hun meerkamp. Hier waren alle ogen gericht op Marijke Esselink die met een goede 2e dag mogelijkheden had om de WJK limiet te halen. Met een mooie vertesprong van 5.60 en een uithaal bij het speerwerpen van 46.58 leek zij op weg om de limiet van 5500 punten te halen. Op de 800 meter knokte ze tot de laatste meters om uiteindelijk op 5494 punten uit te komen, helaas 6 punten te weinig voor de limiet. Achter Marijke pakte Manon Schoop het zilver en eindigden Lynn van Zijl en Marjolein Bolten met precies hetzelfde puntentotaal op de 3e plaats.

Ook vroeg in de ochtend begonnen de jongens A aan hun 2e dag waar Lauri Hulleman en Leon Mak hun strijd voort zetten. Tot speerwerpen was het stuivertje wisselen tussen beide mannen, maar op de speerwerpaanloop greep Lauri zijn kans. Met een worp van 56.58 en de 1500 meter in het vooruitzicht pakte Lauri de leiding en stond deze niet meer af. Lauri dus Nederlands Kampioen met op de 2e plaats Leon Mak, die na wat blessure problemen een goede meerkamp afwerkte. Joppe Stokvis pakte uiteindelijk met een overtuigende 1500 meter het brons.

De meisjes B startten hun 2e dag met verspringen waar Nikki Boon meteen een harde klap uitdeelde aan Zoë Sedney door 5.67 te springen t.o.v. de 5.12 van Zoë. Daarna was Nikki op stoom en manoeuvreerde zij zich met een speerworp van 39,98 in een ideale uitgangspositie voor de 800 meter. De 800 meter liep zij overtuigend waardoor het goud voor haar was met een puntentotaal 5353, helaas geen limiet voor de EK onder 18 waar wel een hele scherpe limiet staat. Zoë Sedney behaalde het zilver en Amy Hasselton nam het brons mee naar Bergen op Zoom.

De absolute toppers van dit weekend stonden bij de jongens B aan de start. Sven Jansons, Sven Roosen en Marnix Kolkman hadden alle drie al een limiet op zak voor de EK onder 18. Dit weekend behaalden zij alle drie ook de limiet op de tienkamp met ruim 7000 punten. Marnix Kolkman maakte er bij het polsstokspringen een one man show van, beginnend op 4.45 sprong hij uiteindelijk 4.95 waarmee hij 4e komt te staan op de aller tijden lijst in Nederland, hij werd 3e op de tienkamp met 7008 punten.

Sven Roosen had op dag 2 een wat minder discuswerpen en polsstokspringen maar kwam met een oerschreeuw terug bij het speerwerpen met een worp van 55,97, uiteindelijk werd Sven 2e met 7092 punten.

De grote uitblinker dit weekend was Sven Jansons die uiteindelijk op 7340 punten uitkwam waarmee hij de beste tienkamper ooit is bij de B junioren. Sven is vaak in staat om in een tienkamp het beste in zichzelf naar boven te halen en scoorde dit weekend maar liefst 5 pr’s. Daarnaast had hij geen zwakke onderdelen, hij twijfelt nog of hij op het EK de tienkamp gaat doen, maar met dit puntentotaal zou je zeggen, doen !