Verslag NK Meerkamp junioren

Het was een mooi, warm, lang weekend.
Zaterdag begon de dag met een 1, 2, 3 op de 100 meter bij de B junioren en daarna wonnen Ferrie en Benjamin ook hun series op de 100 meter. Het resultaat was 6 pr’s op de 100 meter, wat tot veel gejuich bij de finish leidde, een coach die zeer tevreden was dat zijn atleten op het juiste moment in vorm waren en veel reacties van het publiek en de mede coaches, over de Haag atleten, we staan zeer stevig op de kaart.

Maar goed een meerkamp duurt twee dagen en voor de mannen tien onderdelen en ik weet als geen ander wat er gedurende die twee dagen allemaal kan gebeuren. Bij het verspringen ook weer veel pr’s en goede prestaties, waarbij natuurlijk de 6.77 van Ferrie het meest spectaculair was. Bij het kogelstoten presteerde iedereen eigenlijk degelijk, maar als Jonathan voor het eerst 15 meter stoot, zijn shirtje uit trekt en zijn spierballen tonend op het publiek af komt lopen snap je langzaam dat iedereen die Haag atleten zo’n mooie groep vindt. Bij het hoogspringen ontstaan de eerste barstjes in een top tienkamp, Jonathan krijgt het niet goed voor elkaar en Benjamin en Ferrie maken uiteindelijk maar twee sprongen vanwege enkelproblemen. Aan het eind van de dag de 400, voor de jongens B voor het eerst in de tienkamp, mede vanwege de hele dag in de warmte loopt iedereen iets langzamer dan verwacht, maar met voor de tienkamp mooie tijden wordt de eerste dag afgesloten. Die avond, maar eigenlijk al de hele dag, is het super fijn dat Maurik er bij is, die als (aankomend) fysiotherapeut iedereen op de been houdt en ‘s avonds de massages verzorgt. Net zoals dat het heel erg fijn is dat Robbert mee is voor de coaching omdat op sommige momenten wel 4 groepen tegelijk aan een onderdeel bezig zijn.

Dag twee begint met oplappen van de atleten, Gaby heeft wat knieproblemen en voor Ferrie en Benjamin is het de vraag of ze kunnen starten. Uiteindelijk lopen ze allemaal hun hordenraces, maar is het einde van de tienkamp in zicht voor Ferrie en Benjamin. Discus is denk ik het moeilijkste onderdeel binnen de tienkamp en dat blijkt, waar ik in de training heel veel goede worpen zie is het alleen Benjamin die dat in deze wedstrijd ook waarmaakt. Dan polsstok, het achtste onderdeel, dat is echt wel even anders dan een los polsstokwedstrijdje, zeker de b junioren Jonathan en Gaby merken dat. Voor Ferrie stopt hier de meerkamp en ik merk dat het emotioneel lastig is om dat te beslissen, zeker omdat ik het voor hem moet doen. Nog lastiger is het als je met je eigen zoon daarover moet beslissen, maar Benjamin springt met een zeer pijnlijke enkel “gewoon” 3.83 en 4.13 en bijna 4.33, lopen is daarna helaas niet meer mogelijk. En Merlijn, die steelt de show met een imposante 4.43 !!!

Voor Gaby kan het dan al bijna niet meer mis en zeker als hij ruim 56 meter gooit is de titel zo goed als binnen. Jonathan laat de hele baan versteld staan door na twee ongeldige worpen applaus van het publiek te vragen om vervolgens de speer 44 meter weg te gooien, en weer kan hij zijn spierballen laten zien.
Tot slot de 1500 meter, Gaby vecht voor wat hij waard is om 7000 punten te halen maar het zit er niet meer in. Jonathan en Merlijn strijden tot het laatst voor 6000 punten wat Jonathan net wel en Merlijn net niet lukt.

En dan is Gaby dus Nederlands Kampioen tienkamp bij de junioren B met een super puntentotaal voor een eerste jaars, volgend jaar is er een EK voor B junioren dus dat zal zijn doel worden. Alle boys staan 6 en 7 juli weer aan de start in Lisse waar zeker Benjamin en Ferrie willen laten zien wat ze kunnen, want wat in het vat zit………..

Als coach was het een lang warm weekend, beide dagen starten rond 7.00 met warmlopen en samen ontbijten en op zondag eindigt het weekend om 19.15 met de 1500 voor de A junioren. Ik was heel erg tevreden over de vorm waarin de atleten waren, dan gaat er iets goed als coach. Waar ik hard over aan het denken ben is of en hoe ik de twee enkelproblemen had kunnen voorkomen, zo valt er altijd weer wat te leren.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de belangstelling afgelopen weekend, via de mail en WA en top Wim dat je kwam kijken samen met Marian !

Op naar de NK junioren 28/29/30 juni in Alphen ad Rijn,

Verslag: Hans Coolen

Nog meer foto’s bij www.altis.nl

Uislagen op  www.atletiek.nu/wedstrijd/main/25212/

Foto’s door  oa. Atletiekunie (Odile Verzantvoort), Jurjen Pronk en Hans Coolen: